Doopsgezinde Gemeente AalsmeerKinderplein

Home » Wat doen wij? » Kinderplein

Op weg naar Kerst

Vier zondagen voor kerst begint de Advent. We beginnen uit te kijken naar Kerst, de kerstboom komt in huis, je hoort kerstliedjes op de radio, het weer wordt koud in hoop op een witte kerst. Ook op het kinderplein willen we aftellen naar Kerst, samen met jou!
We zien jullie natuurlijk graag op 18 december. Dan is het groot feest in de kerk, met KliederZin en een verhaal van Nelleke. We gaan knutselen, spelen en we hebben een XL speurtocht met KliederZin van 14.00-15.30 uur. Daarna zingen, luisteren naar verhalen en iets lekkers bij het Familiekerstfeest vanaf 15.30 uur.

 

Werkvorm 8-: Kaarsjes voor je raam

Werkvorm 8+: Vouw kerststerretjes

 

DGA-Familiekerstfeest
– Hoe lang duurt het nog? vraagt Jakob aan mama.
– Nog een hele week! antwoordt mama.
– Zoooo lang! Bah, ik haat dat wachten! gromt Jakob
Volgende week komt Daan logeren. Daan is Jacobs beste vriend. Samen hebben ze heel wat lol beleefd. Jakob wou dat hij er nu al was. Droevig staart Jakob uit het raam…
– Zit toch niet zo te mokken! Denk al eens na over wat jullie allemaal zullen doen, zegt mama ineens.
– Dat is een goed idee! zegt Jakob en hij loopt naar zijn kamer.
Op zijn kamertje denkt Jakob hard na. Wat zullen Daan en hij allemaal doen? Knutselen, zwemmen, kaarten … en nog veel mee. Plotseling weet hij het! Hij zal zijn tent in de speelkamer opzetten. Daar kunnen ze in spelen. Vol goede moed gaat Jakob aan de slag … Als Daan aankomt, laat Jakob de tent zien. Aan de ingang hangt een bordje met ‘Welkom Daan!’ op. Daan vindt het geweldig. Wat is het leuk zo ontvangen te worden.
(J Demeyere in Zonnestraal)

Werkvorm 8-                         Werkvorm 8+