Doopsgezinde Gemeente AalsmeerKinderplein

Home » Wat doen wij? » Kinderplein

Palmpasen

Deze keer vertellen we over Palmpasen. Dit is een verhaal uit de Bijbel, over Jezus: Al duizenden jaren vieren mensen Pesach: Pesach, het feest van de eerste oogst en van de bevrijding uit Egypte. Uit de wijde omtrek komen mensen naar Jeruzalem om het feest te vieren. Jezus ging ook naar dat feest, op de rug van een ezeltje. Maar wat voor feest wordt het voor Jezus en zijn leerlingen? Kunnen zij eigenlijk wel feest vieren?

De zon schijnt al een beetje langer, de plantjes steken voorzichtig hun kopjes boven de grond uit, word jij er ook zo blij van? Wij wel! Het voelt als een feestje!! Met de zon als het kadootje en de bloemen als de versiering.
Volgende week is het ook een bijzonder feest: Pasen. Lekker ontbijt met een eitje, veel chocolade (in de vorm van een haasje misschien wel?), een lang weekend waardoor je een dag extra leuke dingen kan doen en hadden we het al over de chocolade gehad?
Wij gaan vandaag aan de slag met Palmpasen, jullie vinden een mobiel om te knutselen en een moeilijke woordzoeker. Wil je je werk laten zien? Mail dan naar Nelleke: zondagsschool@dgaalsmeer.nl

Werkvorm 8-                         Werkvorm 8+