Doopsgezinde Gemeente AalsmeerFairtrade Kerk

Home » Wat geloven wij? » Fairtrade Kerk

Fairtrade Kerk

Onze Gemeente mag zich sinds 2009 Fairtrade Kerk noemen en geeft daarmee aan achter de principes van eerlijke handel te staan.

Deze draagt zij uit door zoveel mogelijk fairtradeproducten te gebruiken, met enige regelmaat acties en maaltijden te organiseren met als thema eerlijke handel en op die manier de bewustwording over dit onderwerp te vergroten.

Wij als Doopsgezinde Gemeente geloven dat we moeten opstaan tegen onrecht en geweld en willen op vreedzame wijze een bijdrage leveren aan het oplossen van de noden in deze wereld.

Het bezig zijn en onder de aandacht brengen van eerlijke handel past goed in deze visie. Fairtrade zorgt ervoor dat producten onder eerlijke voorwaarden worden verhandeld met respect voor mens en milieu. De boeren en producenten ontvangen een eerlijke beloning voor hun werk. Ook zorgt fairtrade voor duurzame handelsrelaties, zodat boeren en producenten kunnen investeren in zichzelf, hun familie en in de gemeenschap waarin zij leven.

Met de onderscheiding Fairtrade Kerk hoopt de Doopsgezinde Gemeente een klein steentje bij te dragen aan eerlijke handel en op die manier aan betere leefomstandigheden voor de producenten van fairtradeproducten. In 2023 is de titel weer voor drie jaar verlengd. Voor vragen kunt u terecht bij Jolande Amorison, cie-fairtrade@dgaalsmeer.nl.
Algemene info over Fairtrade vindt u hier.

 

Wat geloven wij - Intro Fairtradekerk