Doopsgezinde Gemeente AalsmeerOuderenwerk

Home » Wat doen wij? » Ouderenwerk

Het ouderenwerk van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer omvat onder meer activiteiten voor 78-plus, een inloopmiddag voor 65-plus en Zinvol Ouder Worden (ZOW), ook voor 65-plus.

78-plus

Voor de ouderen in onze Gemeente, de 78-plussers, is de bezoekcommissie actief. Ongeveer dertig bezoekers brengen viermaal per jaar een bezoekje aan de ouderen en met de feestdagen een bloemengroet. Een keer per jaar wordt in februari een Winterontmoeting met een warme maaltijd gehouden. In het voorjaar vindt de Lenteontmoeting en in het najaar de Herfstontmoeting plaats, een middag met broodmaaltijd.

In juli of augustus wordt een uitgaansdag, meestal een bootreisje, georganiseerd. Inlichtingen bij de voorzitter van de bezoekcommissie Elise Moolhuijsen-Eveleens, cie-bezoek@dgaalsmeer.nl.
Ook wordt een keer per jaar de Vakantieweek georganiseerd.

65-plus

Inloop op zondagmiddag voor 65-plus

Een keer in de maand op zondagmiddag (doorgaans de tweede zondag van de maand) wordt er een ‘Inloop’ gehouden. De Inloop is bedoeld voor alle senioren vanaf 65 jaar in Aalsmeer en omgeving, die de zondagmiddag zo lang vinden duren. Door de week is er van alles te doen: Er komt bezoek, we doen een boodschap, de kinderen komen en er zijn allerhande activiteiten. Maar die zondag … die lijkt zo lang te duren!

De inloopmiddag start om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Er wordt begonnen met een kopje thee of koffie, er klinkt een verhaal of mooi gedicht, we luisteren vaak naar muziek die past bij het thema en aansluitend is er alle gelegenheid voor de ontmoeting met elkaar. Sjoelen, Triominos, Rummikub, Keezen en Memory zijn inmiddels geliefd.
De middag wordt doorgaans bezocht door zo’n 20 à 25 mensen. Iedereen vanaf 65 jaar is van harte welkom. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,- per keer.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ruud Eveleens, inloop@dgaalsmeer.nl.

Zinvol Ouder Worden voor 65-plus

Vijf keer per jaar wordt op woensdagmorgen de bijeenkomst ‘Zinvol Ouder Worden’ georganiseerd. Tijdens deze ochtenden staan verdiepende thema’s, gerelateerd aan het ouder worden centraal. In kleine groepjes gaan we met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen op het gebied van (doopsgezind) geloof en leven. We sluiten met het jaarprogramma aan bij het kerkelijk jaar en zoeken de verbinding met andere generaties. Deze ochtenden zijn bedoeld voor alle senioren vanaf 65 jaar.

De ochtenden beginnen om 10.00 uur en duren tot 12.00 uur. Na een korte inleiding gaan we uiteen om aan de hand van een aantal vragen met elkaar over het thema van die ochtend te spreken. Aan het eind delen we in de grote groep in het kort wat er besproken is en sluiten we om 12.00 uur af, meestal met een lied of passend gedicht. Aansluitend is er de mogelijkheid om samen te lunchen. Daarvoor wordt gevraagd een boterham mee te nemen, voor een soepje wordt gezorgd. Gemiddeld nemen 15 à 20 mensen deel aan de ochtenden. Er zijn geen kosten aan verbonden. In de agenda vindt u de geplande data.

Meer informatie: Anneke Eveleens, zow@dgaalsmeer.nl of ouderenpastor Ellen van Houten-Oranje.

Vakantieweek

Elke zomer gaat de ‘jeugd van vroeger’ ergens in Nederland een week op stap voor de jaarlijkse vakantieweek.
De groep gaat met begeleiding naar een goed verzorgde locatie. Tijdens de vakantieweek is er een gevarieerd programma. Ook worden er enkele uitstapjes in de nabije omgeving georganiseerd en verder is er gelegenheid om te fietsen, te wandelen of gewoon ‘thuis’ te ontspannen met een puzzel, boek, een spel of bijvoorbeeld een handwerkje. Ieder jaar is er een thema dat gedurende de hele week centraal staat o.a. bij de dagopeningen en in de avondprogramma’s. Zo wordt met elkaar een goede week beleefd. U wordt van harte uitgenodigd om mee te gaan!

In 2020 en 2021 is de reis vanwege corona helaas niet doorgegaan.
Informatie is te verkrijgen via cie-vakantieweek@dgaalsmeer.nl.

DGA - Ouderenmiddag - Kerkzaal - Foto600x450
DGA Ouderenwerk ZOW Zinvol Ouder Worden 600x450
DGA Handen Ouderenwerk Zinvol Ouder Worden
DGA Vakantieweek2019 600x450