Doopsgezinde Gemeente AalsmeerHet Bindingkoor

Home » Wat doen wij? » Het Bindingkoor

Het Bindingkoor

Het Bindingkoor is een gemengd koor dat in 1965 vanuit de doopsgezinde gemeente als meisjeskoor is opgericht door Gerard van Hulst. ‘Het Kokootje’ was een van de eerste nummers dat het koor zong. Het meisjeskoor werd als snel een gemengd jeugdkoor.
Veel leden bleven en er kwamen nieuwe leden bij. Zo werd het jeugdkoor een jongerenkoor en werd het onderdeel van Stichting De Binding.
Inmiddels is het koor de Bindingleeftijd gepasseerd en is het uitgegroeid tot het huidige volwassen Bindingkoor met leden van binnen en buiten de gemeente.
Het repertoire is veelzijdig, van klassiek tot modern.
We geven elk jaar in december een kerst- en om het jaar een voorzomerconcert. Meestal rond een thema. Verder treden we af en toe op in de regio, op een korenfestival en verlenen we een aantal keren per jaar onze medewerking aan bijzondere diensten in de doopsgezinde kerk.​

In de bijna 60 jaar van haar bestaan heeft het koor diverse dirigenten gekend. Met name noemen we naast oprichter Gerard van Hulst, die het koor 10 jaar leidde, Herman Rouw en Henk Trommel die respectievelijk 17 en 20 jaar de baton gehanteerd hebben. Sinds januari 2023 is Annelies Smit de dirigent.

Dirigent Annelies Smit

Annelies Smit studeerde aan het Utrechts Conservatorium koor- en orkestdirectie en studeerde in 1995 af met de Psalmensymfonie voor koor en orkest van Stravinsky.
Ze volgde diverse masterclasses en heeft cursussen gevolgd voor koor- en orkestdirectie bij de Kurt Thomas stichting.
Naast het Bindingkoor is Annelies dirigent van het Haarlems Amateur Symfonie Orkest, Oratoriumkoor Kennemerland en het Weiland ensemble en werkt zij als docent muziek aan Hogeschool Inholland waar zij muziekcolleges geeft en koorrepetities voor studenten verzorgt.

Programmering 2024/2025

Midzomerconcert op vrijdagavond 21 juni met uiteraard liederen over de zomer uit verschillende periodes.
Winter-Kerstconcert op zondagmiddag 8 december.
Beide in de doopsgezinde kerk.

In het voorjaar van 2025 vieren we ons 60-jarig jubileum met een jubileumconcert.

Repetities en nieuwe leden

Momenteel bestaat het koor uit ongeveer 30 leden. Er is vooral nog plaats voor alten en tenoren.
Geheel vrijblijvend kunt u/kan je enkele repetities bijwonen en meezingen om de sfeer te proeven, alvorens eventueel te besluiten om lid te worden. Leeftijdsgrens kennen we niet, ook jonge leden zijn van harte welkom!

De repetities worden gehouden in de kerkzaal op donderdag van 19.45 uur – 21.45 uur.
Voor meer informatie: Marlies van Leeuwen (secretaris), bindingkoor@gmail.com.

We zijn ook op Facebook te vinden.

 

DGA Doopsgezind Kerkkoor Aalsmeer
DGA Doopsgezind Kerkkoor Aalsmeer
DGA Doopsgezind Kerkkoor Aalsmeer