Doopsgezinde Gemeente AalsmeerZondag 12 november interreligieuze viering in Westerkerk en Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid

Op zondag 12 november a.s. wordt door de nationale Klimaatcoalitie weer een grote landelijke klimaatmars georganiseerd in Amsterdam: de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Voorafgaand is er een interreligieuze viering in de Amsterdamse Westerkerk, aanvang 12:30.

De Klimaatcoalitie bestaat uit Oxfam Novib, Fridays for Future, FNV, Greenpeace, Milieudefensie, De Goede Zaak, Extinction Rebellion, Transnational Institute en Fossielvrij. Daarnaast werken veel kerkelijke organisaties als bondgenoten mee, onder meer GroeneKerken en de interreligieuze werkgroep Klimaat en Geloof. Zij zorgen voor de klimaatviering in de Westerkerk.

Hindoes, boeddhisten, moslims, joden, humanisten en christenen komen dan bij elkaar om stil te staan bij de waarde van het leven en de klimaatopwarming die deze bedreigt. Het thema van de klimaatviering luidt: ‘Stilte in de storm’. Tijdens de viering zullen de verschillende levensbeschouwingen zich uitspreken in een gezamenlijke intentie, recitatie of gebed. Gastheer van de viering is Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk (PKN).

Met medewerking van Het Groot Klassiek Klimaatkoor en orkest, De Flamenco-rebels en organist Evan Bogerd

De klimaatviering begint om 12:30 uur (deuren open om 12:00). De route van de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid loopt over de Rozengracht, langs de Westerkerk, dus ieder die wil kan gemakkelijk aansluiten. Er is een speciaal blok vanuit de kerk met de banner ‘De aarde klaagt ons aan’.

Locatie: Westerkerk, Prinsengracht 279-281, aan de Westermarkt, Amsterdam

De Klimaatmars start om 13:00 uur vanaf de Dam in Amsterdam. Meer info: klik hier. In deze klimaatmars wordt ook een Vredesblok gevormd (initiatiefnemers PAX, Stop Wapenhandel en Stop de Oorlog Amsterdam). Het is ook mogelijk je specifiek voor dit blok op te geven. Klik hier voor meer info.

Bronnen: Nieuwsbrief Doopsgezinden , Nieuwsbrief PAX

Meer nieuws

Geslaagde Bazar ondanks regen

Geslaagde Bazar ondanks regen

Dankbaar kijken we terug op een geslaagde Bazar met een geweldige opbrengst! De dag begon nog droog, maar rond de start van de jaarlijkse Bazar van...

Lees meer