Doopsgezinde Gemeente AalsmeerZin-Inn lezing ‘Palestina en Israël’ op dinsdag 23 mei

Op dinsdagavond 23 mei spreken Sandra en Emma, werkzaam voor EAPPI, het oecumenische begeleidingsprogramma in Palestina en Israël, over hun indrukken van de Israëlische bezetting van Palestina en hun werk voor EAPPI. Hoe ziet het leven eruit in een stad waar de gevolgen van de militaire bezetting op elke straathoek voelbaar zijn, maar het gewone leven gewoon doorgaat? Een greep uit ervaringen in het voorjaar van 2022 opgedaan in Hebron.

Sinds 1967 is er sprake van een militaire bezetting van de Palestijnse gebieden door Israël. Sinds de militaire bezetting worden er Israëlische nederzettingen gebouwd op Palestijns grondgebied. De afgelopen decennia is het aantal nederzettingen drastisch toegenomen. Hebron, of Al Khalil zoals de stad door Palestijnen wordt genoemd, is met ruim 200.000 inwoners de op een na grootste stad in de Westelijke Jordaanoever. Hebron is de enige stad in de Westelijke Jordaanoever waar kolonisten zich hebben gevestigd in het centrum van de stad.

Bij deze lezing is er een collecte voor EAPPI, het oecumenische begeleidingsprogramma in Palestina en Israël.

De lezing vindt plaats in de Doopsgezinde Gemeente en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee.

Meer informatie bij Franka Riesmeijer, franka@dgaalsmeer.nl, 06 48 63 04 97.

 

Meer nieuws

Geslaagde Bazar ondanks regen

Geslaagde Bazar ondanks regen

Dankbaar kijken we terug op een geslaagde Bazar met een geweldige opbrengst! De dag begon nog droog, maar rond de start van de jaarlijkse Bazar van...

Lees meer