Doopsgezinde Gemeente AalsmeerSluiting kerkgebouw 15 november t/m 6 december

Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 12 november door premier Rutte en minister De Jonge hebben we een vervelende mededeling.

De kerkenraad heeft in overleg met de geestelijk werkers besloten om het kerkgebouw voor drie weken te sluiten voor alle activiteiten op twee uitzonderingen na.
Die twee uitzonderingen zijn: de Bazar op 20 november en de kerkdiensten die in deze periode plaatsvinden. Beide activiteiten worden live gestreamd waarbij alleen de noodzakelijke medewerkers aanwezig zullen zijn. Er zijn dus geen bezoekers bij aanwezig.

De periode gaat in op maandag 15 november 2021 en duurt tot en met maandag 6 december 2021.
In de laatste week hiervan zal de kerkenraad zich beraden op eventuele vervolgstappen.

Dit betekent dat de najaarsgemeentevergadering op 22 november niet zal doorgaan en we deze op een ander moment alsnog zullen gaan houden. Leden en vrienden krijgen daar dan, uiterlijk 14 dagen van tevoren, bericht van.

Het is een vervelend besluit en het stemt ons verdrietig maar op dit moment zien wij als kerkenraad geen andere mogelijkheid. Het is een besluit dat we nemen met in ons achterhoofd de verantwoordelijkheid naar elkaar toe als leden en vrienden van de Doopsgezinde Gemeente en naar de maatschappij. We hopen dat deze periode weer snel voorbij zal zijn.

Meer nieuws

Adventsproject 2021

Adventsproject 2021

Het adventsproject van dit jaar is bestemd voor de Stichting Bootvluchteling. Deze stichting staat voor het verlenen van humanitaire noodhulp. Waar...

Lees meer