Doopsgezinde Gemeente AalsmeerPrachtige opbrengst Bazar

Het was weer als vanouds, de Bazar. Deze werd drukbezocht en met een opbrengst van bruto bijna € 24.000 is er ruimhartig ingezameld voor het goede doel. Dat je kon pinnen was een welkome aanvulling en er werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

De bloemenkraam op het plein gaf de bazar een heerlijke voorjaarsaanblik, ondanks de temperatuur, want het was ijzig koud. Maar dat drukte de pret totaal niet… Als gebruikelijk stond men in de rij om naar binnen te mogen en hoewel de opstelling iets anders was dan gebruikelijk, heerste er een enthousiaste stemming. Niet alleen onder de bazarmedewerkers maar ook zeker bij de bezoekers.

De rommelmarkt was groter dan voorheen en dat leverde bij velen een zucht van verlichting op. “Het is zo heerlijk snuffelen hier”, zegt een vrouw uit Hoofddorp die samen met haar zus speciaal hiervoor naar Aalsmeer komt. “Wat leuk dat de boeken weer terug zijn in de kerk”, zegt een man. “Dat geeft een knus tintje aan het geheel.” De spelletjes, kapitein Kees met zijn prijs; een overtocht met de Stena Line, de kringen met prachtige zelfgemaakte artikelen, het was er allemaal weer en de notenkransen, druivengelei en kaarten wisselden vlug van eigenaar. Al die tijd hoorde je het geroezemoes, hier en daar een schaterlach en vooral heel vaak de zin: “Oh, wat fijn dat dit weer kan.”

In het restaurantgedeelte draaide het Rad van Avontuur bijna continu en er werden veel mooie prijzen gewonnen. Door het nieuwe keukenteam werd volop lekkere taart en cake verkocht; de geur van verse groentesoep deed menigeen watertanden en er waren zelfs al oliebollen. Iedereen was ’s avonds dankbaar voor de verse handen die kwamen helpen met opruimen. Toen de laatste dozen en zakken weggebracht waren zakte iedereen moe maar zeer voldaan aan tafel. Wachtend op de uitslag… En die viel niet tegen! Een spontaan applaus klonk door de Bindingzaal.

Helft opbrengst naar goede doelen, verdubbeling aangevraagd bij OSA

Graag brengen we de internationale goede doelen nog even voor het voetlicht. De bazar is speciaal bedoeld om deze extra te steunen. Voor twee doelen wordt verdubbeling aangevraagd bij de OSA, Stichting Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer.
1. Internet voor het Kisare College of Health Sciences
2. Wasmachines voor twee ziekenhuizen in het Mara District, Tanzania
Lees hier meer over de vier goede doelen die dit jaar zijn uitgekozen.

En… uiteraard is er volgend jaar weer een bazar. Dan op zaterdag 18 november 2023. Zet u het vast in uw agenda? Lees hier meer over de misschien wel leukste bazar van Nederland.

 

Meer nieuws