Doopsgezinde Gemeente AalsmeerUitnodiging en oproep voor 23 juni: Join the chain

Sluit je op zondag 23 juni 2024 aan bij The Climate Chain! We slaan de handen ineen en trekken een rode streep langs de Nederlandse kustlijn. Samen vormen we een human chain en vragen we snellere actie tegen ontwrichtende klimaatverandering en voor een volhoudbare economie. Zo maken we het grote draagvlak voor meer en snellere klimaatactie zichtbaar. Een meerderheid van de Nederlanders sprak zich in 2023 uit voor meer klimaatbeleid en vraagt meer actie van de overheid.

Wat is de ‘Climate chain’?
Op zondag 23 juni om 14.00 uur gaan we hand in hand langs de Nederlandse kust staan. Samen roepen we de overheid op tot meer en snellere klimaatactie. The Climate Chain is de langste human chain langs een kustlijn ooit! Zo maken we het grote draagvlak voor beter klimaatbeleid. bekijk hier het filmpje van Urgenda.

Hoe willen we dit aanpakken?
Via de site hebben we als Duurzaamheidskring van de DGA al een reservering gemaakt voor 20 mensen bij paal 72. Dat is in de buurt bij De Zilk. Bij deze paal worden we reeds om 13:30 uur verwacht, met iets roods aan (pet/hoed of jas of broek). Vanaf de parkeerplek in De Zilk is het ongeveer 3 kilometer lopen naar deze paal. Naast deelnemers, zoeken we op dit moment mensen die de deelnemers naar de parkeerplek willen rijden.
Uiterlijk 12 uur vertrekken uit Aalsmeer!
Vanuit Aalsmeer centrum is dit ongeveer een half uur rijden. Daarom zullen we (met auto’s) vanuit Aalsmeer uiterlijk om 12:00 uur moeten vertrekken.

Hoe kan ik me opgeven?
Je kunt je als deelnemer aanmelden via mail: cie-duurzaamheid@dgaalsmeer.nl en geef daarbij dan ook even aan of je kan en wil rijden en hoeveel beschikbare zitplaatsen je in je auto hebt.

Tenslotte: wat zou het mooi zijn als we met zoveel mogelijk mensen vanuit Aalsmeer hier aan mee doen !
We hopen dat veel meer dan 20 mensen zich zullen aanmelden om de ‘chain’ tot stand te brengen, dan reserveren we er gewoon nog een stuk strand bij. We zien je aanmelding met plezier tegemoet! Lees hier alles nog eens rustig na.

Met vriendelijke groet

De commissie duurzaamheid,
Hans, Henk, Leo, Nico en Priscilla

-.-.-

De Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer is een Groene Kerk, Klik hier om te lezen wat dat voor ons inhoudt.

Meer nieuws