Doopsgezinde Gemeente AalsmeerOpenstelling kerkgebouw

In de kerkenraadsvergadering van 17 mei jongstleden hebben de kerkenraad en de geestelijke werkers besproken wanneer er weer activiteiten in het kerkgebouw plaats kunnen vinden. U begrijpt waarschijnlijk wel dat er allerlei gevoelens, emoties en gedachten de revue passeerden. Het duurt nu al zo lang dat we niet bij elkaar kunnen komen en we missen het elkaar ontmoeten en spreken.
Tot nu toe hebben we als Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer steeds een veilige route genomen. Als er versoepelingen waren namen we niet meteen de eerste stap of stonden we vooraan in de rij om de deuren maar open te gooien. Veiligheid is altijd ons doel geweest en is dat nog steeds. Maar ook de kerkenraad zou graag weer eens normaal willen vergaderen in plaats van via een computerscherm en een internet verbinding.

In de vergadering is er besloten om het stappenplan van de regering in de gaten te houden wat betreft het doorvoeren van versoepelingen. Op het moment dat de regering het veilig acht om de restaurants weer te openen en deze binnen weer gasten mogen ontvangen willen wij voorzichtig beginnen met het starten van activiteiten in het kerkgebouw. Uiteraard met het behoud van alle basis maatregelen. Een mondkapje op als je in beweging bent, 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Er is nog steeds een maximum aan het aantal mensen dat aanwezig kan zijn en als je grieperig bent of ziekteverschijnselen hebt dan blijf je thuis. Want tot nu toe zijn we de dans van een grote besmetting ontsprongen en dat willen we graag zo houden.

De ADS raadt ons nog steeds aan om geen kerkdiensten te organiseren maar we hopen natuurlijk dat ook dat dan weer snel kan gaan gebeuren. En natuurlijk hopen we dat de besmettingscijfers blijven dalen en de versoepelingen snel kunnen worden ingevoerd.

Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben en ga er van uit u snel weer te zien.

Namens de kerkenraad en geestelijke werkers,
Bas Middelkoop
Voorzitter

Meer nieuws

Geslaagde Bazar ondanks regen

Geslaagde Bazar ondanks regen

Dankbaar kijken we terug op een geslaagde Bazar met een geweldige opbrengst! De dag begon nog droog, maar rond de start van de jaarlijkse Bazar van...

Lees meer