Doopsgezinde Gemeente AalsmeerOecumenische Ambassade van Vrede Aalsmeer van 16 t/m 24 september

Van 16 t/m 24 september 2023 is het Vredesweek. De Open Hof Kerk, Karmelparochie en de Doopsgezinde Gemeente hebben onder de naam Oecumenische Ambassade van Vrede Aalsmeer een vol programma voor u gepland. Het thema van de week is (On)Vrede, en nu?.
Steeds meer mensen wantrouwen de rechtstaat, de politiek en de media. Conflict, haat en geweld liggen dagelijks op de loer. De democratie staat daardoor onder druk.
Bij alle activiteiten in de week wordt gecollecteerd voor LifeLine Ukraine, een stichting die levensmiddelen brengt en humanitaire hulp biedt op de plekken in Oekraïne waar deze het hardst nodig zijn. Daarmee is de Vredesweek niet enkel een feest voor ons, maar zetten wij ons ook in voor vrede in Europa. Bent u erbij? De poster met het programma is hier te downloaden.

Zondag 17 september, 9.30 uur, oecumenische viering in de Karmelkerk onder leiding van Diaken Jeroen Hoekstra en voorbereid door de liturgiegroep van de Raad van Kerken. De viering wordt muzikaal ondersteund door een groot oecumenisch Gelegenheidskoor o.l.v. Lous Zandvliet met begeleiding van Oksana Polman.
Na de koffie in het Parochiehuis start de Vredeswandeling; een wandeling van een klein uurtje met gedichten, verhalen, stiltemomenten en vooral ruimte voor gesprek.
De viering is ook online mee te beleven en later terug te beluisteren via deze link.

Maandag 18 september, 20.00 uur filmavond, Parochiehuis (Gerberastraat 6), inloop vanaf 19.30. De film die we gaan kijken is The Dictator, een verhaal waarin het gevecht tussen volk en dictator een komisch tintje gegeven is en die ons een spiegel voorhoudt hoe democratisch en vrij het Westen is.

Woensdag 20 september, 20.00 uur, voorstelling in de Doopsgezinde Gemeente. We gaan van een bijzondere voorstelling genieten. Acteur Saleh Hassan Faris speelt Mijn Story: een persoonlijke ontroerende monoloog van een acteur die zijn land verlaat en de vrijheid zoekt; de vrijheid van het lichaam. Hij neemt je mee op reis van Bagdad naar Aalsmeer en hij vertelt over zijn zoektocht naar een nieuwe wereld en hoe hij is geïntegreerd. Na afloop is er ruimte om Saleh te spreken. De entree bedraagt €5,00.

Vrijdag 22 september, 18.00 uur, soepsteenmaaltijd, Open Hof Kerk, De deuren zijn geopend vanaf 17:45 uur. Een heerlijke soepmaaltijd wordt geserveerd. Twee vrijwilligers van het goede doel van de Vredesweek, LifeLine Ukraine, vertellen over het werk van de stichting. De opbrengst van de maaltijd is bestemd voor dit goede doel. Vooraf aanmelden is nodig. Dit kan via de intekenlijst achter in de kerk of bij Otto Zandvliet, tel. 0297-329977, activiteitenkarmelparochie@gmail.com of bij Frank van Itterzon namens de vredeswerkgroep.

Meer nieuws