Doopsgezinde Gemeente AalsmeerNieuw gebruiksplan kerkgebouw

De kerkenraad heeft begin oktober de eindversie van het Gebruiksplan voor onze gebouwen vastgesteld. Dat betekent dat we voorzichtig op de oude wijze gebruik kunnen maken van de kerk en de bijzalen.

Als Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer (DGA) hebben we in maart 2020 van overheidswege regels opgelegd gekregen ter bestrijding van het Corona-virus (COVID-19). Eén van die regels was dat we niet meer bij elkaar mochten komen in ons kerkgebouw.  Die strikte regels zijn regelmatig versoepeld, gewijzigd en recentelijk weer opnieuw versoepeld.

Bij het opstellen van dit -vooralsnog laatste- gebruiksplan is onder meer gebruik gemaakt van de informatie van de Algemene Doopsgezinde Sociëteit (ADS), de afschaffing van Routekaart v/d Kerken (CIO) en het advies van het CIO aan de aangesloten kerkgenootschappen over deze aanpassingen die op 25 september zijn ingaan. Op grond van die informatie is bijgaande eindversie van het Gebruiksplan geschreven.

Meer nieuws

Vredesweek 2021

Vredesweek 2021

De Oecumenische Ambassade van Vrede Aalsmeer nodigt u van harte uit voor de activiteiten in de Vredesweek 2021. Het thema van de Vredesweek is...

Lees meer