Doopsgezinde Gemeente AalsmeerKlimaatlopen richting Glasgow Klimaatconferentie. Loop mee!

Op zaterdag 9 oktober en zaterdag 16 oktober willen we als Groene Kerk aansluiten bij twee klimaatlopen richting de grote Wereldklimaatconferentie die van 1 tot 12 november in Glasgow wordt gehouden. Ook doen we een oproep om de internationale klimaatpetitie te ondertekenen.

Net als 6 jaar geleden in de aanloop naar de top in Parijs willen we aandacht vragen voor het klimaat en onze rol daarin. We merken in Nederland steeds meer de gevolgen van klimaatverandering, maar in ontwikkelingslanden is dit nog sterker. De armste mensen lijden als eersten onder de gevolgen van klimaatverandering.

Het jaar 2030 leek zover weg, maar inmiddels hebben we nog maar 9 jaar om de opwarming van onze aarde onder de 1,5 graden te houden en onze uitstoot naar netto nul te brengen. Op dit moment zien we wereldwijd al wat er gebeurt met een opwarming van ongeveer 1,1 graden. Alleen met een crisisaanpak en een enorme versnelling kunnen we onze planeet leefbaar houden.

Klimaatpelgrimstocht Gewoon gaan! Loop mee op zaterdag 9 oktober!

Van 30 september tot en met 11 oktober 2021 lopen internationale pelgrims door Nederland. De tocht is begonnen in Polen en eindigt in november in Glasgow, waar de pelgrims een petitie zullen aanbieden. Daarin worden regeringsleiders opgeroepen daadkrachtig te handelen, zodat klimaatdoelen gehaald worden.
GroeneKerken en Vastenactie organiseren samen met plaatselijke kerken het Nederlandse deel van de pelgrimstocht ‘Gewoon gaan!’. Lees hier de Klimaatbrief Gewoon gaan!.

Op zaterdag 9 oktober lopen enkele leden van de DGA de etappe Maarssen-Amsterdam Zuidoost mee. Wil je ook meelopen, meld je dan aan via de site  https://www.groenekerken.nl/klimaatpelgrimstocht/ of neem contact op met Mariska de Graaf of Hans van der Meulen. Zes jaar geleden liepen zij al een etappe mee in de aanloop naar de klimaattop in Parijs. Let op: er kunnen zich maar 60 deelnemers per etappe aanmelden. Dus wees er snel bij.

Op zondag 10 oktober wordt de klimaatpelgrimstocht in Nederland afgesloten met een grote klimaatmars van Amsterdam Zuidoost naar Hoofddorp, in samenwerking met organisaties Cordaid en Milieudefensie. Hieraan kunnen 300 deelnemers meedoen. Ook hiervoor dien je je aan te melden via de site van GroeneKerken.nl. De wandelafstand per dag is best pittig: 20-25 km. De etappes starten steeds om 9 uur en eindigen rond 17 uur.

Urgenda Climate Miles 6 t/m 29 oktober: dagetappe zaterdag 16 oktober

Leo Bakker en Nico Eveleens doen een oproep om weer mee te lopen met Marjan Minnesma in de Urgenda Climate Miles. Zes jaar geleden hebben we met een aardige afvaardiging uit Aalsmeer de startetappe en ook de eindetappe naar de VN-Top in Parijs gelopen. Op 16 oktober staat de etappe Deventer-Apeldoorn op het programma. Het zou geweldig zijn om weer met een groep uit Aalsmeer deel te nemen. De route is 26 km lang en er wordt onderweg ook een bezoek gebracht aan Herenboerderij Wenumseveld, waar duurzaam voedsel wordt geproduceerd. Ook deze dagetappe is van 9 tot 17 uur. Meer weten, neem contact op met Leo of Nico.

Voor beide dagen geldt dat we willen proberen om gezamenlijk te reizen (te poolen of met ov).

Onderteken de internationale klimaatpetitie

Als meelopen geen optie is, dan kun je een waardevolle bijdrage leveren door de klimaatpetitie te ondertekenen en/of de link via social media te verspreiden. https://www.groenekerken.nl/klimaatpetitie/.

Tijdens de slotpresentatie op zondag 10 oktober in de Joannes de Doperkerk in Hoofddorp zullen heer de Reuver (scriba Protestante kerk) en bisschop de Korte de opgehaalde handtekeningen van de petitie overhandigen aan de pelgrims op hun weg naar Glasgow.

Van harte aanbevolen. En: vertel het verder…

 

Meer nieuws

Prachtige opbrengst Bazar

Prachtige opbrengst Bazar

Het was weer als vanouds, de Bazar. Deze werd drukbezocht en met een opbrengst van bruto bijna € 24.000 is er ruimhartig ingezameld voor het goede...

Lees meer
Veilingobjecten Bazar 2022 bekend

Veilingobjecten Bazar 2022 bekend

A.s. Zaterdag 19 november: de jaarlijkse Bazar in de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer. Met dit keer een echte veiling. Van 13.00-14.00 uur komen de...

Lees meer