Doopsgezinde Gemeente AalsmeerConcert van Hesston College Koor op 19 mei

Hesston College Chorale – ‘Het licht te laten schijnen’ in Europa door middel van muziek

Het Hesston College Chorale onder leiding van Dr. Russell Adrian en Ken Rodgers zal van 17 mei t/m 7 juni 2022 een muziekprogramma met de titel “Shine the Light” presenteren in kerken in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.
Op donderdag 19 mei om 20.00 uur treedt het koor op in de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer. Er zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd om de reiskosten te helpen compenseren.

Het koor geeft twaalf concerten in verschillende kerken. Tourleden zullen ook kennismaken met de geschiedenis en cultuur van steden als Amsterdam, Hamburg, Leipzig en Zürich. De reis omvat bezoeken aan belangrijke plaatsen in de geschiedenis van de wederdopers, evenals bezoeken aan belangrijke Europese kathedralen en verschillende wereldberoemde musea. Een hoogtepunt van de reis is een tweedaags verblijf in de Zwitserse Alpen. Voorafgaand aan de reis zullen koraalleden lezingen bijwonen over Europese geschiedenis en beeldende kunst door Rodgers. Studenten zullen schriftelijke en mondelinge presentaties geven over onderwerpen die verband houden met de tour.

“We zijn ons er terdege van bewust dat we deze gemeenschappen bezoeken in deze tijden van zorg”, zei Dr. Adrian. “Tussen de aanhoudende Covid-pandemie en de Russische invasie van Oekraïne zijn mensen uitgeput, bezorgd en angstig. Muziek kan licht schijnen te midden van die duisternis. Dat is onze hoop voor deze tour.”

Het 25-stemmige gemengde ensemble is samengesteld uit leden van Bel Canto Singers en Global Voices die samen tweejaarlijkse internationale tournees maken. De uitvoering omvat muziek uit verschillende genres, waaronder spirituals, volksliederen en gospelmuziek. Muzikale intermezzo’s zullen solisten en kleine groepen uit het koraal bevatten.

Hesston College ligt 48 kilometer ten noorden van Wichita, Kansas, en is een liberal arts college van Mennonite Church USA.

Meer nieuws

Prachtige opbrengst Bazar

Prachtige opbrengst Bazar

Het was weer als vanouds, de Bazar. Deze werd drukbezocht en met een opbrengst van bruto bijna € 24.000 is er ruimhartig ingezameld voor het goede...

Lees meer
Veilingobjecten Bazar 2022 bekend

Veilingobjecten Bazar 2022 bekend

A.s. Zaterdag 19 november: de jaarlijkse Bazar in de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer. Met dit keer een echte veiling. Van 13.00-14.00 uur komen de...

Lees meer