Home » Zinvol Ouder Worden

Zinvol Ouder Worden

Datum

5 oktober 2022
Expired!

Tijd

10:00 – 12:00

Location

Bindingzaal
Zijdstraat 55, 1431 EB Aalsmeer

Op 5 oktober organiseert de denktank van Zinvol Ouder Worden weer een bijeenkomst. Het thema is ‘Ontwikkelingswerk, hoezo?’ door Leo Bakker en Jolande Amorison.

Als denktank hebben wij over zendings- en ontwikkelingswerk nagedacht. Hoe werd er in het verleden over zending gesproken? Mensen bekeren? Zieltjes winnen? Vandaag de dag allang niet meer, maar beeldvorming kan hardnekkig zijn. We collecteren regelmatig voor dit doel en daarom vertellen we er ook graag over. Leo Bakker en Jolande Amorison geven hierover een presentatie.

Zo zal hopelijk door de ontmoeting met Leo en Jolande het begrip ‘ontwikkelingswerk‘ wat meer dichterbij komen en dat kan wellicht iets betekenen voor onze betrokkenheid. En van daaruit ook onze betrokkenheid bij bepaalde goede doelen. Zodat, als je geeft, je het meer van binnenuit kan doen.

Na deze presentatie gaan we in groepjes met elkaar hierover in gesprek aan de hand van wat discussievragen. Daarna komen we weer bij elkaar voor een korte nabespreking en sluiten de bijeenkomst af.

Er is ook weer gelegenheid om te blijven lunchen. Voor soep wordt gezorgd, brood neemt u zelf mee. Wilt u dit even aangeven als u zich aanmeldt voor de ochtend?  Dan weten wij op hoeveel mensen wij kunnen rekenen in het verband met het maken van de soep. Mochten er vervoersproblemen zijn dan vernemen wij dit ook graag.

U kunt mailen naar: zow@dgaalsmeer.nl of bellen naar: 0297 32 68 01 of 06 25 33 14 58.

Lees meer over Zinvol Ouder Worden bij ouderenwerk.