Doopsgezinde Gemeente AalsmeerBijzondere eilanddienst zondag 22 mei 2022

De laatste Eilanddienst was in 2018, maar zondag 22 mei een stralende dag met zo goed als geen wind, was de dag waarop de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer na zo lange tijd weer een Eilanddienst had gepland. Alles werkte mee.
Dit weekend logeerden leden van de partnergemeenten Evangelisch Lutherische Gemeinde Großerkmannsdorf & Kleinwolmsdorf uit de voormalige DDR bij diverse gemeenteleden.
Geen betere plek voor de ontmoeting dan het Eiland in de Westeinder plassen dat Henk van Leeuwen voor deze dienst beschikbaar stelde.
Er was grote belangstelling, de deelnemers namen indien mogelijk hun eigen stoelen mee. De schippers van de Westeinderrondvaart hebben diverse keren moeten afvaren, maar om 10 uur kon de dienst met het thema ‘Vasthouden en loslaten’ beginnen.
Ds. Paul F. Thimm in de rol van Matteüs had een samenspraak over het thema met Dominik als Jesaja. Samen leidden zij de dienst in het Duits en het Nederlands. Het Aalsmeers Saxofoonkwartet had de muzikale begeleiding stevig in handen.
Na afloop was volop gelegenheid de onderlinge banden met de partnergemeenten weer aan te halen bij een kopje koffie, thee en frisdrank met zelfgebakken cake. Om 12:00 was het eiland keurig opgeruimd en iedereen weer aan vaste wal.

Meer nieuws