Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer11 november: Diner Pensant over Verbondenheid onder druk

Vrijdag 11 november opent de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer haar deuren voor een Diner Pensant over Verbondenheid onder druk. Want verbondenheid is anno 2022 minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Verbondenheid staat onder druk, in een maatschappij waar individualisme de hoofdtoon lijkt. Tijd voor een culturele en culinaire avond met boeiende lezingen, goede gesprekken, muzikale optredens en natuurlijk lekker eten.

We hebben drie bijzondere sprekers voor deze avond. De sprekers zijn Rachelle van Andel, Enis Odaci en Laurens ten Kate. Uiteraard gaan ook zij met de tafelgasten in gesprek. Het programma wordt opgeluisterd met een muzikaal optreden van pianist Jan-Marten de Vries en saxofoniste Naomi Perquin.

Rachelle van Andel is predikant van Vrijburg Amsterdam met speciale aandacht voor jeugd en jongeren. Eerder was Rachelle verbonden aan de Universiteit Maastricht en de TU/Eindhoven, waar ze werkte als studentenpastor en remonstrants innovatiepredikant. Ook werkte ze voor de Graal Nederland waarbij ze zich inzette voor gendergelijkheid, diversiteit en preventie van geweld tegen vrouwen.  Rachelle studeerde wijsbegeerte in Antwerpen, humanistiek in Utrecht en remonstrantse theologie en religiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Enis Odaci is spreker en publicist over islam, diversiteit en samenleving. Hij heeft een grote interesse in interreligieuze dialoog. Hij is voorzitter van Stichting Humanislam, een denktank voor islamitisch humanisme. Tevens schrijft hij bij Volzin, magazine voor religie en samenleving.

Laurens ten Kate is filosoof, religiewetenschapper en theoloog. Hij is bijzonder hoogleraar Vrijzinnige religiositeit en humanisme aan de Universiteit voor de Humanistiek in Utrecht. Vanuit deze positie is hij een van de medeorganisatoren en -bedenkers van het Diner Pensant. Lees hier ook de aankondiging op de website www.voormeervrijzinnigheid.nl.

We serveren een driegangenmenu, geheel vegetarisch. Verdere dieetwensen zijn te bespreken.

Het Diner Pensant is een nieuwe activiteit binnen het programma van de Zin-Inn.

Opgeven voor het Diner Pensant is verplicht, via franka@dgaalsmeer.nl
Toegang: €10,-
Tijd: 18.00 uur tot 21.00 uur.
Zijdstraat 55, 1431 EB Aalsmeer.
Download hier de aankondiging.

Meer informatie bij Franka Riesmeijer en Miekje Hoffscholte

Meer nieuws

Prachtige opbrengst Bazar

Prachtige opbrengst Bazar

Het was weer als vanouds, de Bazar. Deze werd drukbezocht en met een opbrengst van bruto bijna € 24.000 is er ruimhartig ingezameld voor het goede...

Lees meer
Veilingobjecten Bazar 2022 bekend

Veilingobjecten Bazar 2022 bekend

A.s. Zaterdag 19 november: de jaarlijkse Bazar in de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer. Met dit keer een echte veiling. Van 13.00-14.00 uur komen de...

Lees meer