Bazardoelen 2018 zijn bekend!

Nieuws

29 oktober 2018

Bazardoelen 2018 zijn bekend!

De goede doelen van de Bazar 2018

50% van de opbrengst is bestemd voor het werk van de Doopsgezinde Gemeente. De overige 50% gaat naar de volgende zes goede doelen:

 ‘Light for the world’ (Oeganda)

Het gaat hierbij om drie doelen. Investeren in praktische oplossingen om zoveel mogelijk jongeren met een beperking naar reguliere scholen te krijgen, zoals bijvoorbeeld aanpassingen aan gebouwen voor rolstoelen of een invalidentoilet. Ook is er behoefte aan geschoolde doventolken, dus geld om mensen daarvoor op te leiden.

En daarnaast is onze connectie Anneke Maarse zelf vorig jaar gestart met het project: ‘Make 12,4 % work’. Ongeveer 12,4% van de bevolking in Uganda heeft een beperking en daardoor nauwelijks toegang tot de arbeidsmarkt. Dit project beoogt contacten met fabrieken en bedrijfsleven op te bouwen, mensen met een beperking te trainen daarvoor en te laten zien dat het veel voordelen kan hebben om zulke mensen in dienst te hebben. Er is geld nodig voor training en trainingsmaterialen. De getrainde mensen worden bijvoorbeeld uitgerust met telefoons, zodat zij toegang hebben tot een App waarop ze allerlei informatie kunnen vinden. Bijvoorbeeld: waar kan iemand terecht als hij/ zij een rolstoel nodig heeft? Of als lesmateriaal in Braille moet worden omgezet? Voor dit doel vragen we verdubbeling van de opbrengst aan bij de OSA (Stichting Ontwikkelings Samenwerking Aalsmeer).

Website: www.lightfortheworld.nl

 

‘Honduras Mama Project’ (Honduras)

Het Honduras Mama Project is de organisatie die stadskinderen, in een naschoolse opvang, helpt zich te ontwikkelen in de schoolvakken waar ze relatief zwak in zijn.

Daarnaast wordt groepsgewijs gewerkt aan de ontwikkeling van kennis omtrent hygiëne, voedsel en basis cultuur. Het bijzondere is dat de moeders resp. verzorgers de Mama-staf meehelpen de kinderen bij te werken. Hiernaast worden er gerichte cursussen aan de moeders aangeboden op het gebied van hygiëne, kleding maken en opvoeding. Ook voor de mannen worden cursussen ontwikkeld die meer algemene onderwerpen betreffen.

Voor dit doel vragen we verdubbeling van de opbrengst aan bij de OSA.
Website: www.mamaproject.org en http://www.nonoma.org/en/mama-project/

 

‘Hart4OnderwijsNepal’ (Nepal)

Vorig jaar hebben we al een deel van de adventsactie gewijd aan het Sadbhaw Scholarship Project. Een bijdrage die ‘verdubbeld’ is door de gemeente Aalsmeer (OSA). Mede hierdoor kan H4oN ook dit najaar weer 100 scholarships naar Listikot (een dorp ongeveer 150 km ten noordoosten van Kathmandu) brengen. Met een ‘scholarship’ bedoelen we een ‘rugzak’, waarin naast schoeisel, kleding, boeken en schriften, al de benodigde materialen inzitten om de dagelijkse lessen te kunnen volgen. Deze zullen door Mark van Leeuwen persoonlijk worden afgegeven!

Nu willen we door de bazar graag bijdragen aan acties van Hart4Onderwijs in de streek van Listikot. ‘Onze’ eigen Mark van Leeuwen is nieuw bestuurslid bij Hart4Onderwijs en zal als ‘ambassadeur’ van project Listikot de stichting vertegenwoordigen in de Doopsgezinde Gemeente en de rest van Aalsmeer. Voor dit doel vragen we verdubbeling van de opbrengst aan bij de OSA.

Website: http://hart4onderwijsnepal.nl/

Vocational Training Centre Shirati (Tanzania) - via Doopsgezind WereldWerk

In het noordwesten van Tanzania zijn veel doopsgezinde gemeentes actief, waaronder in het dorpje Shirati. Naast een ziekenhuis heeft de gemeente de afgelopen jaren met steun van Doopsgezind Wereldwerk een nieuwe technische school, een VTC opgezet. Een vmbo school zeg maar, met allerlei praktische vakken zoals lastechniek, textiele werkvormen, timmeren, werktuigkunde en een heuse secretaresse opleiding. Echter met een gebouw alleen ben je er niet. Tot nu toe ontbreken helaas heel veel basismateralen die nodig zijn voor goed onderwijs. Zoals boeken, lasapparatuur, gereedschappen om te sleutelen, hamers om te timmeren zijn er zelfs tekort. En ook materialen om opdrachten te maken en te oefenen, zoals hout, metaal, textiel enz. Om de school een handje te helpen wordt het met dit project mogelijk gemaakt om een flinke lijst aan benodigdheden aan te schaffen zodat het onderwijs vooruit kan. Voor dit doel vragen we verdubbeling van de opbrengst aan bij de OSA.

Website: www.dgwereldwerk.nl

Daarnaast onze ‘vaste’ Bazardoelen:

Het kinderadoptieprogramma van Doopsgezind Wereldwerk
Doopsgezind WereldWerk – ten behoeve van alle overige projecten

 


« Terug

Agenda

19
juni

Zinvol Ouder Worden - 'Spijt en dankbaarheid'

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

3 februari 2019

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

Preken

19 mei 2019

Preek 19-05-2019 | Ds. B. Santema

Lees verder >

Levenslicht

25 mei 2019

Levenslicht nr. 3 - april/mei 2019

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35