Adventsproject 2010

Nieuws

28 november 2010

Adventsproject 2010

In 2010 wordt in de adventstijd gecollecteerd voor een project in Palestina, namelijk voor de KayKab Educational Garden in Ramallah. Deze KayKab Garden behoort tot de Ramallah Friends School, die in 1869 door Quakers is gesticht en inmiddels is uitgegroeid tot een leidende onderwijsinstelling binnen de Palestijnse gemeenschap. De KayKab Garden heeft vooral een educatieve functie, ook voor leerlingen van andere scholen, die hier het op school geleerde in de praktijk kunnen zien en ook praktijkles krijgen.

Een belangrijke doelstelling van de Ramallah Friends School is zorg voor en bescherming van de leefomgeving, c.q. de aarde. Tijdens de lessen in de KayKab Educational Garden worden begrippen als ecologisch bewustzijn en verantwoordelijkheid voor het milieu spelenderwijs aangeleerd. Er zijn plannen voor een grijswaterproject en een recyclingproject. Naast de educatieve functie zijn de tuinen ook open voor het publiek, het is zelfs de enige groene plek in het volgebouwde centrum van Ramallah.

Om de tuin te kunnen onderhouden en nieuwe onderwijsprojecten te kunnen aanbieden, is geld nodig. Voor dat doel werden in een kas diverse planten en ook groenten voor de lokale markt geteeld. Helaas is de kas in elkaar gestort tijdens een heftige hagelstorm in 2008 en loopt men daardoor inkomsten mis. De school wil dus erg graag de kas herbouwen of een nieuwe bouwen en dat leek ons voor Aalsmeer wel een geschikt doel, tenslotte hebben wij hier wel iets met kassen en plantenteelt.

Doopsgezind WereldWerk biedt de KayKab Garden ondersteuning en op zondag 5 december zal Sonja van Berkum van doopsgezind WereldWerk in de dienst het een en ander over dit project komen vertellen.

Inlichtingen bij zr. Jolande Amorison, cie-tabitha@dgaalsmeer.nl

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35