Nieuws

27 maart 2010

Van palmpasen naar Pasen

Er is door de geestelijke leiding een programma voor jong en oud gemaakt om als Gemeente naar Pasen toe te kunnen leven. We willen u graag van harte uitnodigen een of meerdere bijeenkomsten te bezoeken, die in de week van 28 maart t/m 4 april plaatsvinden.

Zondag 28 maart, palmpasen, kerkdienst met ds. Henriette van Dunné en een optocht met palmpaasstok van de kinderen.

Maandag 29 maart, lezing Johannes-Passion

De componist Johann Sebastian Bach (1685-1750) schreef muziek bij de passieverhalen volgens de evangelisten Matteüs en Johannes. De Matthäus-Passion, het verhaal van het lijden en sterven van Jezus volgens de evangelist Matteüs, is in ons land verreweg het bekendste. Het Bijbelverhaal wordt gereciteerd door de evangelist, onderbroken door muzikale reflecties in de vorm van aria’s en koralen. Maar hoe zit het eigenlijk met de Johannes-Passion? Welke verschillen heeft dit stuk ten opzichte van de latere Matthäus-Passion? Zijn de verschillen in de muziek terug te voeren op de teksten van de beide evangelisten en zo ja, hoe dan precies? En hoe kan het dat de Johannes-Passion veel minder lang duurt dan de Matthäus?

Om dit muziekstuk zo toegankelijk en doorzichtig mogelijk te maken, zal Aviva Boissevain hierover een lezing verzorgen. Zij legt uit hoe het stuk in elkaar zit, wat de traditie is rondom passiemuziek en waarom er van Johannes en Matteüs zoveel passies muzikaal werden overgeleverd en van de andere twee evangelisten niet. Op deze avond gaat het vooral om het begrijpen en het beluisteren van de muziek met als doel hieraan zoveel mogelijk plezier te beleven. De lezing wordt geïllustreerd met muzikale voorbeelden.

Een partituur meenemen om mee te lezen mag gerust, gewoon luisteren kan ook. Kennis van het notenschrift of de Bijbel zijn niet vereist. Aviva Boissevain studeerde theologie te Amsterdam en muziek aan het Utrechts Conservatorium. Aanvang 20.00 uur.

Dinsdag 30 maart, creatief programma

Er is een creatief programma. We zullen weer een deel uit het Paasevangelie op papier verbeelden. De techniek die we hiervoor zullen gebruiken is een verrassing. Aanvang 20.00 uur.

Woensdag 31 maart, kunstmiddag, maaltijd en film

Om 16.00 uur is er een kunstmiddag voor de kinderen. Aansluitend is er om 18.00 uur een maaltijd. Er wordt een Fairtrade maaltijd verzorgd en we nodigen jong en oud uit deze gezamenlijke maaltijd met elkaar te delen. Opgave bij ds. Liesbet Geijlvoet of via de intekenlijst op de tafel achter in de kerk. Mocht het vervoer lastig voor u zijn, zijn er altijd mensen bereid om u op te halen en/of weer thuis te brengen. Ook dit kunt u doorgeven aan ds. Liesbet. Vervolgens begint er, wederom voor jong en oud, om 20.00 uur een filmavond met de film Jesus Christ Superstar.

Donderdagavond 1 april

Dienst met avondmaal ofwel enigheid houden. Iedereen die brood en wijn wil delen, is van harte uitgenodigd om mee te vieren in deze dienst. Aanvang 19.30 uur.

Vrijdagavond 2 april

Een vesperdienst waarin het passieverhaal centraal staat. Het kerkkoor zal delen uit het muziekstuk Een Gat in het Dak ten gehore brengen. En verder verlenen Erica de Ridder, Quinten Bunschoten en Wilma Broere muzikale medewerking. Aanvang 19.30 uur.

Zondag 4 april

Paasdienst geleid door ds. Liesbet Geijlvoet en ds. Henriette van Dunné. Afsluiting van het project en een paasontbijt voor de Westhillkinderen.

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35