Actueel

Nieuws

26 januari 2010

Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer klaar voor de toekomst

Op 10 januari 2010 werd Henriette van Dunné welkom geheten als nieuwe voorganger van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer. In deze middagdienst gingen onze huidige predikant Liesbet Geijlvoet (al ruim zes jaar werkzaam in de Gemeente) samen met Henriette van Dunné (sinds 1 januari 2010 in dienst van de Gemeente) in een volle kerk voor.

Intrededienst ds. Henriette van Dunne

Henriette maakte, een jaar geleden, kennis met de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer, toen zij een keer voorging in de zondagsdienst. Na nog een aantal diensten waarin zowel zij, als de gemeenteleden elkaar beter leerden kennen, is Henriette, na gesprekken met de beroepingscommissie, gevraagd om de vacature van predikant te vervullen. Deze vacature was ongeveer anderhalf jaar geleden ontstaan door het vertrek van ds. Gabe Hoekema.

In de dienst van 10 januari 2010, waarin ook het kerkkoor haar medewerking verleende, sloten de Bijbellezingen en preek, met als thema Belofte en vertrouwen, aan bij het jaarthema voor dit seizoen; Water in wijn veranderen. Het was een goede dienst, waarin alles op elkaar aansloot, de preek, de liederen, de gebeden en natuurlijk de feestelijke toespraken na afloop. De Gemeente kreeg van Henriette een eigen wijnstok in het Domaine Le Clos du Mège, in Monestier, Frankrijk. Na afloop van de dienst was er een zeer gezellig samenzijn.

In de woorden van Henriette: Ik verheug me erop om met u levensverhalen te verbinden aan de Bijbelse overleveringen, om te ontdekken wat ons drijft in het leven en hoe we ons kunnen inzetten voor een wereld waarin er gerechtigheid heerst voor iedereen, met alle sterke en zwakke kanten, dromen en onmogelijke eigenschappen. Gemeente-zijn en geloven is lastig in je eentje.”

Wij gaan als Gemeente vol vertrouwen een nieuwe toekomst tegemoet.

« Terug

Agenda

22
september

Vredesweek | Kliederkerk en Burendag

Aanvang 12:00 uur

bij de Open Hof Kerk

Lees verder >

Nieuws

9 september 2018

Flyer met activiteiten van september t/m januari

Lees verder >

29 augustus 2018

Programma Vredesweek 2018 - 'Generaties voor Vrede'

Activiteiten van 16 t/m 22 september

Lees verder >

27 juli 2018

17e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

Lees verder >

Preken

26 augustus 2018

Preek 26-08-2018 | Dhr. W. van Bloemen

Lees verder >

Levenslicht

9 september 2018

Levenslicht nr. 5 - juli/augustus 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35