Adventsproject is bestemd voor St. Mission House

Nieuws

25 november 2015

Adventsproject is bestemd voor St. Mission House

Adventsproject voor Stichting Mission House

In de adventstijd wordt gecollecteerd voor een ziekenhuis in Nigeria van de Stichting Mission House. Deze stichting is opgericht door Stef Holling, oud-onderwijzer op de Jozefschool in Aalsmeer. Tijdens de vredesmaaltijd in september heeft de heer Holling ook gesproken over het project.

Het ziekenhuis, Helping Hands, wordt gebouwd aan de buitenrand van Ado Ekiti in Nigeria en wordt speciaal opgezet om de arme rurale bevolking in een wijde omtrek van de noodzakelijke medische hulp te voorzien. De situatie in Nigeria is zodanig dat veelal eerst betaald moet worden voor een medische behandeling, waardoor armere mensen vaak op traditionele genezers zijn aangewezen. Vooral botbreuken genezen daardoor niet goed met soms blijvende invaliditeit tot gevolg. Een Nigeriaanse arts en orthopedisch chirurg, dr. Dare, heeft altijd als droom gehad samen met zijn echtgenote die kinderarts is, een ziekenhuis te kunnen starten waar iedereen, arm of rijk, medische zorg kan krijgen. Inmiddels is de bouw al behoorlijk ver gevorderd.

Er wordt nu gewerkt aan de afwerking, stucwerk, vloeren en meer. De eerste patiënten worden mogelijk ontvangen in de loop van 2016. Van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer wordt een bijdrage gevraagd voor de stroomvoorziening, die middels zonnepanelen wordt gerealiseerd.

Tijdens de adventsdienst op 6 december zal Stef Holling meer komen vertellen. Er is een aanvraag ingediend bij de OSA voor verdubbeling van het opgehaalde bedrag.

Op www.freewebs.com/gambiamission is meer te lezen over het project en de stichting.

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35