Open gemeenteavond met Bert Ydema

Nieuws

25 februari 2013

Open gemeenteavond met Bert Ydema

Tuinier je fit en groen: Gemeenteavond met Bert Ydema

Op dinsdag 12 maart is meester Bert Ydema bij ons te gast. Tijdens de lezing die gegeven wordt zal Bert Ydema ingaan hoe hij als jochie gegrepen werd door de natuur in Amsterdam-Zuid. Toen hij later naar de R.M.T.S. in Aalsmeer ging en daar een aantal stagebedrijven bezocht om uiteindelijk bij de Firma Kooij een jaar vertegenwoordiger te worden in anjerstekken, kwam hij erachter dat zijn hart meer uitging naar het groene onderwijs. Meester Bert gaf 40 jaar lang natuur- en milieuonderwijs aan duizenden basisschoolleerlingen in Amsterdam.

In zijn verhaal zal hij proberen om een paar bijzondere voorvallen te bespreken die zich in de 40 jaar schooltuinonderwijs voordeden. 40 jaar wonen en werken op anderhalve hectare Amsterdamse natuur hebben meester Bert vele ideeën en inzichten verschaft. De wereld om je heen met alle natuurlijke processen die zich afspelen, kan een mens tot bezinning en een gezonde levenshouding brengen.

Tot slot zal hij ingaan op zijn Almere-periode, de periode vanaf zijn pensionering over de betrokkenheid bij de oprichting van de stichting Doe Groen, die de ambitie heeft om in Nederland Urban Green Courts te ontwikkelen.

Green Courts zijn kleine tuinen in steden, die de mogelijkheid bieden om kleinschalig, alleen of in gezinsverband, milieuvriendelijk bloemen en groenten te verbouwen. Met als achterliggende gedachte, mensen in de natuur bij elkaar te brengen. Dit kan mogelijk leiden tot sociale cohesie, zeker wanneer er aan het oogsten de mogelijkheid toegevoegd wordt om met elkaar te koken en te eten. Het motto van zijn laatste boek is dus ook “Achter de geraniums vandaan”, beweeg regelmatig en gebruik gezonde voeding.

U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere lezing. Vanaf 19.45 uur staat de koffie en thee klaar, het programma begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom op deze gemeenteavond.

 

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35