Geslaagd jubileumconcert Doopsgezind Kerkkoor Aalsmeer

Nieuws

21 november 2010

Geslaagd jubileumconcert Doopsgezind Kerkkoor Aalsmeer

 

Dit fotoalbum is alleen aan de kant van de bezoeker zichtbaar.

 

Na minstens een jaar voorbereiding en af en toe hevige twijfels of het ooit goed zou komen, brak eindelijk de maand november aan. Een maand waarin het koor heel hard heeft gewerkt aan het studeren op de werken van Felix Mendelssohn Bartholdy voor het jubileumconcert ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan. Twee extra repetities in Amsterdam met het Jeugdsymfonieorkest Amsterdam, een repetitie bij een van de koorleden thuis met de pianiste en de twee solisten erbij, een pre-generale op de laatste woensdag en de echte generale op zaterdagmiddag 20 november. Vermeldenswaard is dat oud-koorlid Gabe Hoekema speciaal uit het hoge noorden was overgekomen om de bassen te versterken. Het vertrouwen groeide en we hadden er allemaal enorm veel zin in.

De kerk liep vol bezoekers en om 15.30 uur was het zover. Het programma was verdeeld in zeven blokjes, wat een gevarieerd geheel opleverde. Na een blokje koor volgde Wilma Broere op piano met een virtuoos gespeeld Rondo Capriccioso. Na weer een blokje koor (met solo van Paulien Walch) zongen Paulien Walch en Wilma Schoenmaker, alt en sopraan, op ontroerende wijze twee prachtige duetten, begeleid door Wilma Broere. Toen was het koor weer aan de beurt, gevolgd door het jeugdsymfonieorkest met The Hebrides, een hele prestatie. Het concert werd afgerond met de Hymne, een mooi stuk, begeleid door het jeugdsymfonieorkest en met prachtige solozang van Wilma Schoenmaker. Onze dirigent Peter Veenhuizen praatte alle onderdelen aan elkaar.

Na afloop van het concert was er gelegenheid voor een drankje en een hapje, waar druk gebruik van werd gemaakt. Het koor had daarna nog een gezellige maaltijd in de Bindingzaal. De medewerking van velen maakte deze feestelijke dag een dag om nooit te vergeten.

Mocht u zin hebben om met ons mee te zingen, dan bent u van harte welkom op de woensdagavonden om 20.00 uur in de doopsgezinde kerk. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Janina v.d. Laarse, kerkkoor@dgaalsmeer.nl.

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35