Verslag van de bazar

Nieuws

19 november 2014

Verslag van de bazar

Bazar: opbrengst weer ruim boven de € 25.000,- Euro

“Een fantastisch geslaagde dag!”

Zaterdag 15 november was de jaarlijkse bazar van de Doopsgezinde Gemeente. Het weer zat niet tegen en de opbrengst van deze dag was wederom ruim boven de € 25.000,-, een geweldig bedrag en net iets meer dan vorig jaar! De helft van dat bedrag is bestemd voor een achttal goede doelen. De andere helft is voor de Doopsgezinde Gemeente zelf. Maar de bazar is voor alle bezoekers en vrijwilligers veel meer dan alleen maar geld inzamelen voor het goede doel. Enkele reacties bevestigen dat: “Bijzonder om zoveel bekenden op één locatie op één dag te ontmoeten.” Een ander zegt: “Ik kom altijd naar de Bazar voor de gezelligheid, gemoedelijkheid en de tijd die mensen voor elkaar hebben.” Ook op de Facebook-pagina van de Bazar zijn de reacties bijna allemaal positief: Gerbrand vond de vrolijke muziek een hoogtepunt. José: “Het was weer een gezellige drukte, lekkere koffie, een leuk rad van fortuin en buiten een grandioos bandje. Kortom: top!” Margré: “De sfeer, de mensen en de kwaliteit van de spullen.” En Clazien: “Altijd weer een feestdag.”

De bazar is echt voor jong én oud. Waarschijnlijk één van de oudste bezoekers is Bar Eveleens-Tas (94). Ze komt al op de bazar toen het nog alleen maar een avond was. Heel veel jaren was ze vrijwilliger, maar nog altijd komt ze trouw naar de bazar: “Ik probeer er nog elk jaar heen te gaan. In de kerkzaal is het een beetje druk om met je rollator te lopen, maar ik doe toch nog elk jaar een rondje voor alle verlotingen. De rommelmarkt vind ik echt te druk, maar ik ga ook altijd zeker bloemen halen bij Coos (Buis) zijn bloemenstal. En koffie met gebak in het restaurant. Vroeger heb ik daar jaren bij het geld gezeten samen met Janny (Hofman).” Ze ondersteunt de bazar nog altijd met het leveren van de goed gevulde boodschappenmand. Hopelijk is ze er volgend jaar opnieuw bij.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het resultaat
Ds. Liesbet Geijlvoet: “Ik vond de bazar weer geweldig goed. Ik ben altijd blij dat er nog zoveel planten en bloemen te koop zijn. En zoveel verschillende mensen die binnenkomen. Ook ben ik blij dat de kleren die over zijn naar een goed doel gaan. En verder is het zo geweldig om te zien welke routine alle medewerkers hebben en hoe vlekkeloos alles lijkt te verlopen. Toppie!”
Jaap van Leeuwen, staflid van de bazarcommissie: “Samen hebben we de Bazar weer tot een fantastisch geslaagde dag gemaakt! Graag willen we iedereen bedanken die hier aan meegeholpen heeft. Dank voor alle hulp vooraf en tijdens de Bazar, niets was te veel. Dank aan alle gulle gevers van de mooie prijzen, die we mochten verloten. Dank aan alle mensen die het hele jaar spullen, boeken en kleding sparen voor de Bazar. En natuurlijk ook heel veel dank aan iedereen die met goed gevulde portemonnee de Bazar heeft bezocht.”

Prijswinnaars bekend (klik hier voor de lijst met prijswinnaars)
Een belangrijk deel van de bazar bestaat uit allerlei verlotingen en een aantal behendigheidsspellen. Lucinda de Graaff is echt behendig: ze won zowel de eerste prijs bij de spiraal als bij de voelzakjes. Het aantal krenten in het krentenbrood was 3.267 en Anna-Maria Mantel kwam daar het dichtste bij. Johan Lanser wist het meest nauwkeurig het gewicht te raden van de pompoen (10.900 gram). En Leo de Jong wist 636 Steense bonen te ontwaren in de pot. Ria Pak krijgt een heuse fotoshoot. En Heleen de Jong krijgt een rijkelijk gevulde Fairtrademand. De jaarlijks te verloten grote quilt gaat dit keer naar Wil Hofman uit Petten. Janny Kroes en Ellen Boomhouwer mogen gaan logeren op de bekende kampeerboerderij van de familie Boschloo in Almen. Jeroen Buis gaat een weekend naar Texel en de reis met de boot naar Londen is voor Paul Keessen. Het is slechts een kleine greep uit de groep van winnaars. Alle prijswinnaars hebben ondertussen persoonlijk bericht ontvangen.

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35