Zaterdag 13 april: Kleding- en Speelgoedbeurs

Nieuws

19 maart 2013

Zaterdag 13 april: Kleding- en Speelgoedbeurs

Praktische zaken rondom de kledingbeurs:
Heeft u kleding, schoenen, speelgoed enz. bestemd voor verkoop op de kledingbeurs, wordt u vriendelijk verzocht deze in te leveren op een van de volgende dagen:

•    Zondag 7 april vóór de kerkdienst
•    Woensdag 10 april, 14.00-20.30 uur
•    Donderdag 11 april, 9.30-21.00 uur
•    Vrijdag 12 april, 9.30-15.00 uur

Uiteraard bent u 13 april van harte welkom om te komen shoppen in onze ‘winkel’. De koffie en thee staan klaar, van 10.30-15.00 uur.

De opbrengst van de kledingbeurs is dit jaar bestemd voor een “nieuwe” auto voor de straatkinderen in Durban. Straatkinderen in Durban gaan iedere dag weer een bizarre uitdaging aan: overleven. Ze zijn dakloos, hebben geen werk en vaak hebben ze geen ouders of familie meer. Ze moeten omgaan met de ‘regels van de straat’ en doen allerlei dingen (goed en slecht) om geld, eten of lijm te kunnen krijgen.

Geld verdienen
Zo houden ze bij stoplichten auto’s aan, om te vragen of ze tegen een beetje geld de voorruit mogen wassen. Anderen treden op als straatzanger of danser en weer anderen poetsen de schoenen van voorbijgangers. Er wordt ook veel gebedeld, zowel door kinderen als jonge moeders. Op de straten, op stoepjes en in parken zitten ze te wachten tot iemand hen wat geld gunt. Met het geld dat ze verdienen halen ze wat eten en drinken, maar bovenal drugs en alcohol.

Veiligheid opzoeken
De kinderen voelen zich nooit veilig. Ze hebben geen fijne leefomgeving, kennen weinig liefde en moeten het harde straatleven nemen zoals het is. UMTHOMBO heeft een inloopcentrum opgericht (Safespace) dat 24 uur per dag open is. Een plek waar stap voor stap gewerkt wordt aan de doelstelling: het straatleven de rug toekeren. Een team van sociaal-werkers bereidt de kinderen/jongeren voor op terugkeer in de maatschappij. Het liefst, en waar mogelijk, ook weer geïntegreerd in hun eigen familie.

Stichting Red het Talent is een Nederlandse stichting die zich inzet voor deze straatkinderen. De voorzitter komt uit Zuid-Afrika, zag het enorme verschil in toekomstperspectief voor de kinderen hier en in Zuid-Afrika en wilde iets betekenen voor de kinderen in het land waar hij vandaan komt. Daartoe heeft hij in 2007 Red het Talent opgericht. Via het organiseren van activiteiten, zoals bijvoorbeeld de sponsorfietstocht dit najaar, worden gelden ingezameld. De uitvoering van de programma’s loopt via UMTHOMBO, een non-government organisatie in Zuid-Afrika, die sinds 1992 actief is in Durban en met veel succes heel wat straatkinderen heeft bijgestaan.

Vijftig procent van de kinderen komt uit Durban, de andere 50% komt uit de rest van het land. Om al deze kinderen te kunnen bereiken hebben zij een nieuwe/andere auto nodig. Graag willen wij de opbrengst van de kledingbeurs hiervoor gebruiken. Voor informatie over dit project kunt u terecht op de website www.umthombo.org.

 

 

 

« Terug

Agenda

19
augustus

Kerkdienst | ds. Ruth Hoogewoud

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

27 juli 2018

17e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

Lees verder >

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35