Veertigdagentijdproject

Nieuws

19 februari 2016

Veertigdagentijdproject

Veertigdagenproject: Stichting Ondersteuning Vluchtelingen Amstelland (SOVA

Nooit waren er wereldwijd meer mensen op de vlucht. Miljoenen vluchtelingen hebben huis en haard verlaten op zoek naar een veilig bestaan.
Vluchtelingen laten alles achter: familie en vrienden, hun huis, baan of school en soms zelfs hun eigen kinderen. De reis die vluchtelingen afleggen op zoek naar een veilige plek is vaak levensgevaarlijk. Vluchten doe je alleen als je ten einde raad bent. Tijdens de asielprocedure in Nederland controleert de IND of het verhaal en de identiteit van de vluchteling kloppen. De vraag of iemand mag blijven of niet, wordt zeer nauwkeurig overwogen. Vluchtelingen die alleen om economische redenen hierheen komen, krijgen geen asiel.
De SOVA geeft financiële ondersteuning aan vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en in onze regio zijn komen wonen.
Zij hebben wel een uitkering maar komen regelmatig voor extra kosten te staan, zeker in het geval van gezinshereniging. Visum- en ticketkosten, legeskosten, zorgverzekering.
Vaak wordt een bijdrage gevraagd voor een fiets of zwemles of een schoolreisje. Of voor een cursus of korte opleiding, waarmee de kansen op de arbeidsmarkt groter worden.
In de dienst van 21 februari jl. schetste Elfriede Henraat, vicevoorzitter van de SOVA, de mogelijkheden en onmogelijkheden waar de SOVA voor staat.
Door de toestroom van vluchtelingen wordt er steeds meer een beroep gedaan op financiële ondersteuning en zijn de inkomsten van donaties en rente bij lange na niet meer voldoende.
Een oproep dus om donateur te worden … in elk geval om ruimhartig in de buidel te tasten om zo vluchtelingen een kans te geven hier aan hun toekomst te werken.

Op 21 en 28 februari en 13, 24 en 27 maart wordt er gecollecteerd voor het veertigdagentijdproject. Van harte aanbevolen.

« Terug

Agenda

19
augustus

Kerkdienst | ds. Ruth Hoogewoud

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

27 juli 2018

17e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

Lees verder >

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35