Zin-Inn: lezing door Hymnoloog Jan Luth op 16 maart

Nieuws

19 februari 2015

Zin-Inn: lezing door Hymnoloog Jan Luth op 16 maart

In deze lezing gaan we op zoek naar een antwoord op de vraag of Johann Sebastian Bach terecht ‘de vijfde evangelist’ en ‘het muzikale Godsbewijs’ wordt genoemd. Componisten in midden-Duitsland deden met hun muziek hetzelfde als de predikant in de preek: uitleggen. Centraal staat de liturgische context van Bachs composities en de manier waarop theologische noties in composities gestalte kregen. Terwijl we naar Goede Vrijdag toe gaan, komt ook het Matthaüs Passion steeds meer onder onze aandacht. Velen van ons zullen het zelf opzetten, naar het muziekstuk in concert gaan, of het zelf zingen. Deze avond zal meer context en begrip bij deze prachtige tonen te scheppen, evenals meer kennis van het genie er achter.

Dr. Jan Luth, universitair docent Liturgiewetenschap (specialisatie Hymnologie), faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij geldt als een groot kenner van de muziek van Bach en is ook concerterend organist. Ondanks dat hij nu in het hoge Noorden verblijft, komt hij oorspronkelijk uit Amstelveen. De lezing begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Toegangsprijs € 5,-. U bent van harte welkom de lezing bij te wonen.

Bezoek aan Concertgebouw op 22 maart:
Tevens aanbieding Matthäus Passion concert in Het Concertgebouw te Amsterdam op zondagmiddag 22 maart 2015 14:15 uur -zaal open 13:35 uur

U kunt zondagmiddag 22 maart gaan luisteren  naar de Matthäus Passion die uitgevoerd door KCOV ‘Excelsior’ uit Amsterdam in samenwerking met het Holland Symfonie Orkest en het Roder Jongenskoor in het Concertgebouw. In principe gaan we bij ca. 50 personen gezamenlijk met een bus vanaf het Raadhuisplein in Aalsmeer. Zijn er minder dan 50 personen dan wordt er een bijdrage van
€ 7,50 p.p. in de eigen vervoers-en parkeerkosten terugbetaald. De prijs is € 39,- p.p., inclusief garderobe, consumpties koffie/thee bij aankomst, drankje in de pauze en de vervoerskosten. Reserveringen voor het concert tot 8 maart: Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres via: franka@dgaalsmeer.nl. Betaling voor de concertkaarten graag op bankrekening NL25 INGB 0004 7741 04 t.n.v. KCOV EXCELSIOR. Uw reservering wordt definitief na de betaling.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Zin-Inn van de Doopsgezinde Gemeente m.m.v. Boekhuis Aalsmeer. De Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer biedt open ruimte voor ontmoeting en gesprek. Het Zin-Inn programma is samenbindend en vredestichtend en spitst zich toe op geloof, zingeving en maatschappij. De Zin-Inn groeit vanuit een doopsgezinde visie op mens en wereld.

« Terug

Agenda

19
augustus

Kerkdienst | ds. Ruth Hoogewoud

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

27 juli 2018

17e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

Lees verder >

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35