Hoop doet leven: veertigdagentijdproject

Nieuws

10 maart 2021

Hoop doet leven: veertigdagentijdproject

17 februari is het Aswoensdag, het begin van de veertigdagentijd. In deze periode van zeven weken komt iedere woensdag een deel van “Hoop doet Leven” online. Dit zijn momenten waarin we stil staan bij een vertelling, gedicht, verhaal of iets wat ons inspireert bij het thema.

We hebben zeven mensen bereid gevonden om zo’n vertelling, gedicht of verhaal te delen wat hen aan het hart gaat, en er zijn zeven muzikanten die aansluitend de muziek verzorgen. Samen hopen we dat we op deze manier met u thuis op weg kunnen naar Pasen met bezinning en licht.

Op de eerste woensdag leest Franka Riesmeijer haar favoriete gedicht “A litany for survival” van Audre Lorde voor en br. Hielke Wierda speelt “Zoekend naar licht” en “Ga met God”. U vindt hier de link.

Op de tweede woensdag leest Jerry Schuurman een gedicht van Toon Hermans en Henk Westerhof speelt muziek. Samen zorgen ze voor een prachtig moment van licht en goede moed. Klik hier voor de link.

De derde woensdag: Nico Tas leest een lied en tekst voor en biedt een hoopvolle overdenking en Theo Valk speelt muziek. Samen zorgen ze voor een prachtig moment van licht en goede moed. Klik hier voor de link.

De vierde woensdag: Ellen van Houten vertelt over biddag en leest Prediker en Erica de Ridder verzorgt de muziek. Samen zorgen ze voor een prachtig moment van licht en goede moed. Klik hier voor de link.

De vijfde woensdag, 17 maart: Jeltje de Jong spreekt over de weg van Jezus, en Paulien Walch speelt twee delen uit Roemeense dansen van Béla Bartok. Klik hier voor de link.

De zesde woensdag, 24 maart: Erna Belandi leest haar favoriete gedicht voor van Rainer Maria Rilke. Marije de Haan speelt Het Venetiaans Gondellied van Mendelssohn. Klik hier voor de link.

Het zevende deel staat online. Ds. Paul F. Thimm spreekt over vergeving, over Gandhi en zijn vader. Kees van Oudenallen speelt “De zang van hoop” en een Iona lied. Klik hier voor de link.

« Terug

Agenda

13
april

Kring Ruth

Aanvang 20:00 uur

Lees verder >

Nieuws

10 maart 2021

Hoop doet leven: veertigdagentijdproject

Update 17 maart

Lees verder >

3 maart 2021

Music-Inn: Chopin

Lees verder >

13 februari 2021

De Doopsgezinde Gemeente en COVID-19

Lees verder >

1 februari 2021

Telefonisch spreekuur geestelijk werkers

Lees verder >

1 augustus 2020

Gebruiksplan kerkgebouw

Plan om na terugdringen van COVID-19 veilig gebruik te maken van ons kerkgebouw aan de Zijdstraat - nieuwe maatregelen per 5 oktober

Lees verder >

Preken

11 april 2021

Preek en opname 11-04-2021 | br. N.T. Eveleens

Lees verder >

4 april 2021

Preek en opname 04-04-2021 | ds. P.F. Thimm | Pasen

Lees verder >

2 april 2021

Preek en opname 02-04-2021 | oecumenische vesper Goede Vrijdag

Lees verder >

1 april 2021

Preek en opname 01-04-2021 | ds. P.F. Thimm - Witte Donderdag

Lees verder >

28 maart 2021

Preek en opname 28-03-2021 | ds. P.F. Thimm - Palmpasen

Lees verder >

Levenslicht

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35