Bestemming adventsproject: Stichting Schoolproject EthiopiŽ

Actueel

Nieuws

15 november 2016

Bestemming adventsproject: Stichting Schoolproject EthiopiŽ

Onderwijs creëert kansen voor kansloze kinderen in Ethiopië.
De Stichting Schoolproject Ethiopië (SSE) steunt al jaren in West Wollega (bij de Soedanese grens) heel arme kinderen door het financieren van hun schoolgeld, schoolkleding, schoeisel en een dagelijkse warme maaltijd.
Deze goed georganiseerde club vrijwilligers is inmiddels zeer ervaren in deze hulpverlening en zorgt ervoor dat de donaties zoveel mogelijk rechtstreeks bij de scholen komen. Deze efficiënte gang van zaken zorgt voor lage kosten en geeft een directe controle op de bestedingen.
Het Nederlandse SSE-bestuur neemt jaarlijks met de scholen door hoe per leerling de stand van zaken is. Naast deze controle wordt zo bovendien ter plekke kennis opgedaan van de omstandigheden waaronder de mensen leven.
Mede op basis van die kennis organiseert SSE hulpacties aan de zogenaamde school gerelateerde projecten zoals met betrekking tot de watervoorziening, de toiletten en de lerarenhuisvesting.
Ons adventsproject concentreert zich op de directe hulp aan kinderen.
SSE biedt aan 350 kinderen steun. Per kind op de lagere school is jaarlijks € 100,- nodig; een kind op vervolgonderwijs vergt € 180,-. Soms moet een kind ook gesteund worden in de huisvestingskosten. Het zijn in onze Westerse wereld relatief lage bedragen per kind die toch een enorm effect kunnen hebben.
Als we uitgaan van een gemiddeld bedrag van € 140,- per kind dan moet het toch mogelijk zijn voor dit vrolijke adventsproject een bedrag voor 15 kinderen bij elkaar te krijgen?
Zie ook: http://www.schoolprojectethiopie.nl/

Op 27 november en op 4, 11 en 18 december wordt er gecollecteerd voor dit project. Op 4 december komt er iemand in de open ruimte van de kerkdienst iets over het project vertellen.

« Terug

Agenda

22
september

Vredesweek | Kliederkerk en Burendag

Aanvang 12:00 uur

bij de Open Hof Kerk

Lees verder >

Nieuws

9 september 2018

Flyer met activiteiten van september t/m januari

Lees verder >

29 augustus 2018

Programma Vredesweek 2018 - 'Generaties voor Vrede'

Activiteiten van 16 t/m 22 september

Lees verder >

27 juli 2018

17e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

Lees verder >

Preken

26 augustus 2018

Preek 26-08-2018 | Dhr. W. van Bloemen

Lees verder >

Levenslicht

9 september 2018

Levenslicht nr. 5 - juli/augustus 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35