Open kringavond van kring Elia | Vredesinitiatieven in Palestina en IsraŽl

Nieuws

15 mei 2011

Open kringavond van kring Elia | Vredesinitiatieven in Palestina en IsraŽl

Wonderbaarlijke vredesinitiatieven in Palestina en Israël.

We beginnen de avond met muziek van de Klezmerband, want wat is dat heerlijke muziek en wat kunnen we de vredesinitiatieven van het Christian Peace Team in Palestina bewonderen!
Zr. Cocky de Graaf, lid van de Doopsgezinde Gemeente Amsterdam, heeft tijdens haar reis in Israël en Palestina bijzondere ervaringen opgedaan waarvan ze ons deelgenoot zal maken. Ervaringen die een actueel licht werpen op wat zich in de dagelijkse omgang tussen Palestijnen en Israëli’s afspeelt.
Bovendien krijgen we een beetje inzicht in de talrijke vredesinitiatieven die worden ontwikkeld door zowel de Israëliërs als de Palestijnen.
Natuurlijk kunnen we ons nooit voor 100% verplaatsen in de omstandigheden die daar heersen, maar iets van de ontwikkelingen moeten we toch tot ons nemen om een begin van een beeld van de complexe werkelijkheid te kunnen vormen.
Gied ten Berge, de socioloog die publiceerde over de religieuze achtergronden van het conflict, zal een ruw beeld schetsen van de verschillen en geschillen onder de christenen, de moslims en de joden en verbanden leggen met de huidige situatie in het conflictgebied Israël/Palestina.

Tegen deze achtergrond wordt het wonderbaarlijke karakter van de vredesinitiatieven nog verrassender. Reden om de kennismaking met de Klezmerband nader te ontwikkelen door te luisteren en -voor de liefhebbers- te dansen.

Kring Elia hoopt, met allen die dat fijn vinden, een avond te bouwen die onze kennis van Israël en Palestina vergroot en onze muzikale harten warmer doet kloppen.

Welkom woensdag 25 mei om 19.45 uur in de Bindingzaal!

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35