Van Palmpasen t/m Pasen

Nieuws

14 maart 2013

Van Palmpasen t/m Pasen

Activiteiten in deze week:

Zondag 24 maart, Palmzondag, 10.00 uur
Ds. Mieke Wierda gaat voor in de dienst, m.m.v. Paulien Walch (alt). Extra collecte voor St. Ambulance Wens (veertigdagentijdproject).

Maandagmiddag 25 maart van 15.00-16.30 uur
V
iering met Kring Zorgcentrum Aelsmeer

Maandagavond 25 maart, aanvang 20.00 uur: filmavond
We hebben gekozen voor de film ‘Monsieur Lazhar’, een film over rouwverwerking en verdriet. Het is een ontroerende film, maar niet heel zoet. Als een basisschoollerares plotseling overlijdt, wordt haar functie overgenomen door de Algerijnse immigrant Bachir Lazhar. Daar heeft hij te maken met de rouwverwerking van de klas en de culturele kloof die er tussen hen is. De film is op de confronterende openingsscène na niet schokkend.

Dinsdagavond 26 maart, aanvang 20.00 uur: workshop ‘Metamorfose’ (deel 3, vorige avonden op 5 en 19 maart)

Deze creatieve avond is de derde op rij, maar kan ook worden gevolgd als u de eerste twee niet heeft meegedaan. Er wordt geschilderd en geboetseerd op zoek naar het verschil tussen groei en verandering. Er wordt afgesloten met het kijken naar de werkstukken en een gezamenlijke nabespreking. Het gaat hierbij niet om een perfect kunstwerk maar om het proces. U hoeft geen creatieve ervaring te hebben en voor alle materialen wordt gezorgd. De avond wordt begeleid door Astrid van Zelst die creatief therapeut is. Er wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd.

Woensdagavond 27 maart, aanvang 18.00 uur: Vastenmaaltijd, voorbereid door Kring Ruth
“Een voorbijganger, die van het land kwam, kreeg opdracht de kruisbalk van Jezus te dragen. Het was een zekere Simon, afkomstig uit de stad Cyrene, de vader van Alexander en Rufus.” Mrc 15: 21 en 22. Tijdens de maaltijd leggen we samen met Simon en Cyrene een stukje van de weg af op weg naar Jeruzalem. We laten ons hierbij inspireren door liederen, gebeden en een schilderij van Tiziano Vecellio. De avond zal rond 19.30 uur worden afgesloten. U kunt zich voor de maaltijd opgeven via de intekenlijst op de kerktafel of via kr-ruth@dgaalsmeer.nl.

Donderdagavond 28 maart, aanvang 19.30 uur: Avondmaalsviering

De avondmaalsviering is zoals gebruikelijk voor iedereen die hieraan wil deelnemen. Leden, vrienden en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om samen stil te staan bij eenheid: samen het brood breken en delen. Aan de dienst verleent het Doopsgezind Kerkkoor haar medewerking.

Vrijdagavond 29 maart, aanvang 19.30 uur in de Open Hof Kerk
Oecumenische Goede Vrijdagvesper in de Open Hof Kerk. Thema van de dienst is: ‘Er is Lijden…’ Voorganger is ds. H. van Popering, ds. Liesbet Geijlvoet en Lia Pieterse. M.m.v. Hanneke Maarse (piano), Paulien Walch (alt) en Jan Raadgever (orgel).

Zondag 31 maart, Pasen, 10.00 uur
Ds. Liesbet Geijlvoet gaat voor in de dienst. Thema: Wijsheid en dwaasheid. M.m.v. het Doopsgezind Kerkkoor o.l.v. Peter Veenhuizen. Extra collecte voor St. Ambulance Wens (veertigdagentijdproject).

« Terug

Agenda

19
augustus

Kerkdienst | ds. Ruth Hoogewoud

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

27 juli 2018

17e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

Lees verder >

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35