Driegeneratiemidweek in Giethoorn | 21-25 augustus 2017

Nieuws

13 april 2017

Driegeneratiemidweek in Giethoorn | 21-25 augustus 2017

Lopen op het Water. Bouwen aan de toekomst - driegeneratiemidweek op Samen Één

We willen u van harte uitnodigen om met ons een bijzondere midweek in Giethoorn te beleven. Van maandag 21 augustus tot vrijdag 25 augustus gaan wij in en om Samen Één bezig met het thema “Lopen op water”. Door te spelen, ontdekken, spreken over, vieren en samen te leven willen we ons verdiepen in  de toekomst van nieuwe vormen van Gemeente-zijn. Dit doen we met elkaar en voor elkaar , een coöperatief gedragen midweek. Iedereen mag kiezen welke taak hij of zij uitvoert, maar we willen samen verantwoordelijkheid dragen voor een fijne week. Samen dromen, het onmogelijke pogen te doen, meer ontdekken over onszelf, over “geloofsgemeenschap zijn”, en vertrouwen op het volgen van ons hart. We gaan hier praktisch mee aan de slag, via bijvoorbeeld interessante en/of uitdagende workshops.

Het thema is Lopen op water, bij sommige van jullie wel bekend als titel van het beleidsstuk van Henk Stenvers. Het visiestuk over de toekomst maakte veel gesprek los, daar kunnen we op inhaken. Omdat het gaat over de toekomst van ons erfgoed. Het is juist aantrekkelijk om dit op deze manier te onderzoeken, want voor de toekomst mogen we juíst out of the box denken over gemeente zijn. Samen dromen, het onmogelijke pogen te doen, meer ontdekken over onszelf, over “geloofsgemeenschap zijn”, en vertrouwen op het volgen van ons hart.

Deze week is voor iedereen die met ons na wil denken over dit thema, maar dit vooral ook spelenderwijs wil doen. We zoeken mensen die samen willen werken, hun steentje willen bijdragen door een programma te organiseren, te koken, een verhaal te vertellen, of iets anders doen voor én met de groep. We zoeken echter niet per se mensen die zich echt thuis voelen bij de Doopsgezinden, maar ook mensen die er wel iets mee hebben maar het nog niet weten, we zoeken mensen die nog een weg zoeken, en we zoeken mensen die wel uitgedaagd willen worden. Belangrijkste van al: we willen alle leeftijden samenbrengen in deze week. Op deze manier kunnen we van elkaar leren. Kinderen kunnen volwassenen uitdagen tot nieuwe inzichten, volwassenen kunnen een voorbeeldfunctie hebben voor kinderen. Komt u alleen of met de hele familie? Voor iedereen is een plek en een rol.

We willen aan de slag gaan in een soort van Kliederkerk-vorm. Wat is Kliederkerk en waar draait het om in Kliederkerk? In een Kliederkerk is relaties opbouwen van enorm belang. Hierdoor weten mensen zich gekend en kan er vertrouwen en openheid groeien. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Kliederkerk er niet alleen voor kinderen. Grote mensen kunnen namelijk ook heel goed kliederen! Hierin geloven we dat generaties van elkaar kunnen leren. Ouders, verzorgers en grootouders zijn voor het kind belangrijke voorbeeldfiguren. Maar íedere volwassene heeft een voorbeeldfunctie naar een kind. (It takes a village to raise a child). Daarnaast kunnen kinderen, tieners en jongeren verrassende inzichten geven en gesprekken verrassende wendingen geven. Zo komen wij uit onze vaste kaders en hernieuwen ook ons eigen denken en geloven. Zo zijn ALLE deelnemers als familie voor elkaar om elkaar verder te helpen in het ontdekken van wat geloven kan betekenen. De deelnemers kiezen zelf hoe ze aan de slag gaan. Of het nou drie uur lang dezelfde tafel is, of alle tafels even langs, er moet mogelijkheid zijn om zelf een plan te trekken.

Alles op een rijtje:

- 21 tot 25 augustus op Samen Één in Giethoorn.
- Iedereen tussen 0 en 99 jaar is welkom. Kinderen (0-12) alleen onder begeleiding van een volwassene.
- Iedereen doet mee! Voor iedereen is een taak.
- Kosten: € 50,- voor volwassenen en € 35,- voor kinderen.
- Iedereen neemt twee stuks groente, twee conservenblikken eten en een wc-rol mee.

Wilt u meer informatie of u aanmelden? Mail dan naar ds. Liesbet Geijlvoet, e.geijlvoet@dgaalsmeer.nl of Franka Riesmeijer, franka@dgaalsmeer.nl.

Hopelijk zien we jullie allemaal in Giethoorn!

 

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35