Kleding- en speelgoedbeurs op za 30 maart

Actueel

Nieuws

13 maart 2019

Kleding- en speelgoedbeurs op za 30 maart

Kleding- en speelgoedbeurs, opbrengst naar vluchtelingen op Lesbos
Op zaterdag 30 maart vindt van 10.30 tot 15.00 uur de jaarlijkse kleding- en speelgoedbeurs plaats in de Bindingzaal. De opbrengst is dit jaar bestemd voor 'Because We Carry'.

Heeft u kleding, schoenen, tassen, speelgoed enz. bestemd voor verkoop op de kledingbeurs, dan kunt u deze inleveren op een van de volgende dagen:
- Zondag 24 maart vóór de kerkdienst
- Woensdag 27 maart van 14.00-21.00 uur
- Donderdag 28 maart van 9.30-21.00 uur
- Vrijdag 29 maart van 9.30-15.00 uur
Uiteraard bent u zaterdag 30 maart van harte welkom om te komen shoppen in onze 'winkel'. De koffie en thee staan klaar en we zien u graag! Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met 06 53 91 29 21.

Stichting 'Because We Carry'

Op het Griekse eiland Lesbos verblijven sinds 2015 vele vluchtelingen voor langere tijd. In vluchtelingenkamp 'Kara Tepe' worden de meest kwetsbaren opgevangen, waaronder veel moeders met kinderen en zwangere vrouwen. Stichting 'Because We Carry' zorgt in Kara Tepe voor het dagelijks ontbijt voor de ca. 1000 bewoners. Daarnaast verzorgt zij tal van activiteiten voor kinderen, vrouwen en gezinnen. Zoals 'The Carry Bag', een tas gevuld met basisbenodigdheden voor pasgeboren baby's op de vlucht. Ook is er het 'You’reWelcomePakket': Iedereen die op Kara Tepe aankomt krijgt een welkomstpakket bestaande uit een bord, bestek en een thermoskan. Dat scheelt enorm veel afval, geldverspilling en geeft iedereen iets meer waardigheid.
'LaughandLearn' is speciaal voor de kleintjes. Een uurtje per dag kunnen kinderen weer even kind zijn. Stoepkrijten, touwtje springen, een boek lezen of schminken.
Met deze activiteiten proberen de vrijwilligers van Because We Carry ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen. Omdat BWC gelooft dat je zelf de verandering kunt zijn die je graag ziet in de wereld, gaan er via BWC wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen. Elk team zorgt voor een bedrag van € 8000,-. Dit geld is nodig om de bewoners van Kara Tepe een week lang van ontbijt te voorzien.

De teams zorgen voor hun eigen sponsoring; elke gedoneerde euro komt zo rechtstreeks bij zijn doel terecht. Eind april 2019 zullen drie Aalsmeerse vrouwen in teamverband een week gaan helpen in Kara Tepe. Zij hopen met de opbrengst van de kledingbeurs een speciale wens van de stichting te kunnen ondersteunen: de aankoop van een elektrische bakfiets (en de transportkosten om de bakfiets naar Lesbos te vervoeren). Vanwege de afstanden op het eiland en de vele ritten tussen Kara Tepe en het andere vluchtelingenkamp Moria, waar Because We Carry óók activiteiten verzorgt en waar de nodige spullen voor vervoerd moeten worden, is de organisatie tot nu toe geheel afhankelijk geweest van auto’s en brommers. Dit is vanuit milieuoogpunt niet wenselijk. BWC heeft zich ten doel gesteld ook hier rekening mee te houden in hun werkwijze. Daarom willen zij graag een aantal elektrische (bak)fietsen aanschaffen.
Voor meer informatie kun je op de website terecht: www.becausewecarry.org
Bij OSA (Ontwikkeling Samenwerking Aalsmeer) is een aanvraag ter verdubbeling van de opbrengst ingediend.

Klik hier voor de poster

« Terug

Agenda

22
september

Oecumenische vredesviering in de Karmelkerk

Aanvang 09:30 uur

De Doopsgezinde Gemeente is deze zondag gesloten

Lees verder >

Nieuws

3 september 2019

College Tour: 'De Vrede Dienen', Gewetensverhalen - di 24 september

Lees verder >

23 augustus 2019

Vredesweek 22-29 september 2019

Alle activiteiten op een rij!

Lees verder >

23 augustus 2019

Loten grote verloting bazar nu al te koop!

Lees verder >

Preken

Levenslicht

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35