Kleding- en speelgoedbeurs op zaterdag 17 maart

Nieuws

13 februari 2012

Kleding- en speelgoedbeurs op zaterdag 17 maart

Op zaterdag 17 maart vindt van 10.30-15.00 uur de jaarlijkse kleding- en speelgoedbeurs plaats in de Bindingzaal.

Informatie kledingbeurs:
Wij hopen dat u kasten en laden gaat omkeren en alles wat u niet meer nodig heeft op het gebied van kleding, schoenen en speelgoed, bij ons komt afleveren. De kleding ontvangen we graag schoon en heel! Wij proberen uw overtollige spullen op de kledingbeurs te verkopen.

De inlevertijden zijn:
•    Zondag 11 maart voor de kerkdienst
•    Woensdag 14 maart    14.00-20.30 uur
•    Donderdag 15 maart    09.30-21.00 uur
•    Vrijdag 16 maart            09.30-15.00 uur

U begrijpt het al, we willen u graag verwelkomen op onze beurs waar u, onder het genot van een gratis kopje koffie of thee, rustig kunt kijken tussen de goed gesorteerde kleding en het speelgoed. Twee vliegen in één klap dus: thuis houdt u opruiming en op 17 maart kunt u uw garderobe weer aanvullen met allerlei “nieuws”! Bovendien steunt u er een prachtig doel mee.

De opbrengst gaat naar Mthimkhulu Village Centre in Kleinmond, Zuid-Afrika.
Ongeveer 70 km van Kaapstad ligt Kleinmond, een plaats aan de zuidkust en een populaire plaats voor toeristen en gepensioneerden. Vanaf 1990 zijn veel (zwarte) Afrikaanse families naar Kleinmond getrokken op zoek naar werk. Er wonen nu ongeveer 12.000 mensen van wie 66% onder heel slechte omstandigheden. De werkloosheid bedraagt 50%. Er zijn veel alleenstaande vrouwen/moeders die afhankelijk zijn van een soort overheidsuitkering. Er wordt gewerkt aan betere woon- en leefomstandigheden voor deze groep en recentelijk zijn ruim 400 nieuwe low-cost huisjes opgeleverd.
Het gemeenschapscentrum Mthimkhulu Village Centre is in 2007 gebouwd. Van hieruit wordt de lokale en regionale gemeenschap ondersteund, getraind en gestimuleerd om zelfstandig nieuwe vormen van levensonderhoud te exploreren en kleine ondernemingen te starten, kortom het alledaagse leven te verbeteren. Met name jongeren en moeders komen hiervoor in aanmerking.

Mthimkhulu Village centre kent een breed scala aan activiteiten:
- Workshops waar vrouwen bepaalde skills kunnen leren om meer zelfstandig te worden en een eigen business te gaan runnen.
- Youth project, jongeren die weinig opleiding en kansen hebben ondersteunen om cursussen te volgen. Hierbij is een samenwerking aangegaan met een school in Stellenbosch, die ook een dependance op het centre heeft.
- Homebased gardens, een project om aan huizen kleine kasjes te realiseren om zo met kleinschalige verkoop van producten in eigen onderhoud te kunnen voorzien.
Dit laatste deelproject willen we graag ondersteunen met de opbrengst van de kledingbeurs. Aan de nieuwe huisjes wil men twee kleine “kasjes” bouwen van totaal 6 m2 waarin diverse agrarische producten kunnen worden geteeld. Vanwege de aanwezigheid van bavianen is het namelijk niet mogelijk groenten in open tuinen te telen. De te bouwen kasjes zijn van hout, bedekt met schaduwdoek, kunnen eventueel afgesloten worden en zijn bestand tegen wind en dieren.
De voordelen van dit project zijn divers. Het verschaft de mensen gezonde voeding en bij goed management kan het zelfs een duurzaam inkomen betekenen. Door iets te verkopen hebben ze wat geld om andere spullen aan te schaffen. Bovendien is op het gemeenschapscentrum een timmerwerkplaats waar de boxen gemaakt worden. Dat creëert weer werk voor een aantal mensen.
Per huis is € 200,- nodig voor twee kasjes, zaden, compost en training.
Met de opbrengst van de kledingbeurs hopen we een aantal kasjes te kunnen financieren.

Voor informatie over dit project kunt u terecht op de website: www.grailprogrammes.org.za.
 
Het Kledingbeursteam, cie-kledingbeurs@dgaalsmeer.nl


« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35