ReŁnie 75 jaar kampen - zaterdag 11 november

Nieuws

10 mei 2017

ReŁnie 75 jaar kampen - zaterdag 11 november

Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer - Stichting De Binding

1942 - 2017: 75 jaar kampen

In 1942, dit jaar 75 jaar geleden, ging een groepje van 15 jongeren, onder leiding van Haasje Buijs en Jacob Tas op kamp naar Oosterbeek. Dit kamp, georganiseerd door de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer, was het allereerste kamp van een reeks waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

Grote reünie op zaterdag 11 november a.s.

En wat kunnen we daar nou anders op zeggen, dan dat het tijd is om het te vieren? Precies, helemaal niks. Daarom willen wij dit graag met een heel bijzondere feestdag doen op 11 november op de plek van waar het ook begonnen is... We weten dat het misschien nog wat vroeg dag is, maar des te meer reden om het absoluut niet te missen.

Honderden kampen, duizenden deelnemers, wie is er in Aalsmeer niet mee opgegroeid?

Fragment uit een Kampkrant van het Texelkamp uit 1990: “Jammer genoeg is dit jaar voor ons het laatste kamp georganiseerd. Voor de laatste keer een weekje weg, dit keer naar Texel. Terwijl ik dit schrijf, denk ik weer even terug aan die andere kampen. Toen ik elf was, ging ik voor het eerst naar Almen, het jaar daarop opnieuw. Ik begon kampen steeds leuker te vinden. En door elk kamp werd ik weer een ervaring rijker. Je leerde met ander mensen om te gaan, je aan te passen. Je deed dingen die je leuk vond maar ook dingen die je minder leuk vond. Het hoorde er nou eenmaal bij. Twee jaar later ging ik naar de Taunus, het werd bijna gewoon: de corvee, het keten ’s nachts en praten over het thema. Van ‘ Water is leven’ tot ‘ Genoeg van teveel , genoeg van te weinig’ De een nog meer omvattender dan de andere, maar hoe langer je bezig bent met zo’n thema, hoe meer je ervan gaat begrijpen. En toen begon ons laatste kamp, een schitterende week op Texel. Het was ontzettend leuk. Het is haast niet te beschrijven. We waren echt een groep, heerlijk! Ik wil iedereen bedanken, niet alleen voor dit kamp, voor alle kampen. Het was onvergetelijk.”

Noteer nu alvast de datum in uw agenda: zaterdag 11 november!

De precieze invulling van deze dag zullen we later bekendmaken. Maar bereid je in ieder geval maar voor om niet alleen je eigen kampherinneringen, maar ook die van je kleinkinderen, zoon, dochter, broer, zus, neef, nicht, vader, moeder, opa en oma op te halen. Als afsluiting van de dag zal er ‘s avonds een feest zijn, waar je misschien nog één keer de kans krijgt om met je oude kampliefde wat schuifelpasjes te wagen.

Documentaire 75 jaar kampen
Zoals jullie misschien weten, zijn we druk bezig met het maken van een documentaire over 75 jaar kampen. Deze wordt gemaakt door Ton Offerman, ook ooit deelnemer van onze kampen. Sommigen van jullie zijn misschien al betrokken bij deze ongetwijfeld bijzondere productie! Maar zo niet, dan nog is de kans heel groot dat jullie in het verleden wel iets gehad hebben met onze kampen. Is het niet in de tijd van De Binding, dan wel in de tijd dat de kampen nog georganiseerd werden door de Doopsgezinde Gemeente.
Het maken van een documentaire en alle andere festiviteiten rondom dit jubileum, kosten natuurlijk geld. Daarom willen we graag een beroep doen op jullie (financiële) hulp. Naast andere acties, hebben we ook een crowdfunding actie opgestart via ‘Dream or Donate’. Met elkaar kunnen we van deze actie een succes maken!

U kunt ons steunen via deze link: http://nl.dreamordonate.com/dromen/75-jaar-kampen-in-aalsmeer-2/

Bij voorbaat onze hartelijke dank,

 

Namens de Commissie 75 jaar kampen,
Nico Eveleens

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35