Tentoonstelling Aalsmeerse Doopsgezinden, Eigen wijs, Eigen weg geopend

Nieuws

10 april 2011

Tentoonstelling Aalsmeerse Doopsgezinden, Eigen wijs, Eigen weg geopend

Tentoonstelling feestelijk geopend!

Een grote groep leden en genodigden was zondag 10 april bijeen om de opening  van de aldaar ingerichte tentoonstelling bij te wonen. De voorzitter van de kerkenraad, br. Nico Tas, heette allen welkom in de bijzondere ambiance: de kerkzaal is omgebouwd tot tentoonstellingsruimte. In een solide verhaal memoreerde hij de gedenkwaardige data die in de Broederschap gevierd worden. Ook de feestjes die Aalsmeer zelf viert komen aan bod: 480 jaar dopers in Aalsmeer, al 370 jaar samenkomsten aan de Zijdstraat en 145 jaar een Verenigde Doopsgezinde Gemeente. Zijn verhaal was doorspekt met diverse doopsgezinde eigenaardigheden. 

Daarna gaf de voorzitter van de tentoonstellingscommissie, zr. Marlies van Leeuwen, een beschouwing over het voorwerk en de uitkomst van al het werk: een tijdlijn aangebracht langs de wanden van de kerk in de Aalsmeerse kleuren met bijbehorende voorwerpen die duidelijke tekenen van de EIGEN WIJS en de EIGEN WEG die de Aalsmeerse doopsgezinden door de eeuwen heen zijn gegaan.

Hierna aan br. Frans Janssens, een bevlogen commissielid en historicus, de aangename taak de tentoonstelling te openen door het toonbaar maken van een voor hem belangrijk item: de protestmarsen tegen de kernwapens. In een anekdotische en humorvolle toespraak kweet hij zich zeer vlot van die taak.

Dit fotoalbum is alleen aan de kant van de bezoeker zichtbaar.

 

Een bijbehorend boekje en nog enkele toegevoegde info is tegen betaling te verkrijgen.

Op een aansprekende manier heeft de tentoonstellingscommissie in beeld, woord en ander materiaal vorm en inhoud gegeven aan een periode in de geschiedenis van de doopsgezinden in Aalsmeer, die ongeveer 480 jaar geleden begon en in 1866, 145 jaar geleden, samenkwam in de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer (VDGA).

De tentoonstelling geeft een beeld van onze doopsgezinde geschiedenis, in een kleurrijke tijdlijn samengebracht, waarbij naast hoogtepunten uit de plaatselijke en wereldlijke historie, de nadruk vooral ligt op wat doopsgezinden in de loop der eeuwen betekend hebben in en voor de Aalsmeerse samenleving. Dit alles wordt ondersteund door bijbehorende geschriften, voorwerpen, foto’s en andere beelddragers.

De tentoonstelling biedt tevens ruimte voor het heden en de toekomst van onze Gemeente en stelt u in de gelegenheid actief mee te denken en te doen. Tegen betaling is een boekje verkrijgbaar met daarin opgenomen de tijdlijn en extra informatie. Wellicht een leuk idee om met de kring, familie of vrienden een bezoek te brengen aan deze unieke tentoonstelling.

De tentoonstelling is voor publiek toegankelijk t/m 13 juni (tweede pinksterdag). (toegang gratis)
Openingstijden: dinsdag van 14.00-16.00 uur, zaterdag van 14.00-17.00 uur, zondag van 11.30-14.00 uur en op aanvraag (eventueel met rondleiding). tentoonstelling@dgaalsmeer.nl.

Klik hier voor de flyer.

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35