Inzameling voedsel tijdens oecumenische dienst op 18 november

Nieuws

9 november 2012

Inzameling voedsel tijdens oecumenische dienst op 18 november

Oecumenische viering op 18 november in Karmelkerk

Komende zondag, 18 november is er weer een oecumenische viering. Deze wordt gehouden in de Karmelkerk aan de Stommeerweg en begint om 10.30 uur. Ons eigen kerkgebouw is dan gesloten. Het is een speciale viering die in het teken staat van de Diaconie in Aalsmeer. Bij diaconie gaat het om het bieden van hulp aan mensen in de samenleving. De viering heeft als thema: De mens in nood !??

Tijdens de viering is er een inzameling van voedsel en basisproducten. Hiervan worden pakketten gemaakt die aan Aalsmeerse gezinnen in nood uitgedeeld worden.

Op televisie zie je beelden van mensen in nood, meestal in andere werelddelen, ver bij ons vandaan. Nood is iets wat niet in onze directe omgeving voorkomt, wordt vaak gedacht. Tijdens de viering wordt erbij stilgestaan dat nood dichterbij is dan men denkt. In uw directe omgeving en in uw straat kunnen ook mensen wonen die zich in nood bevinden. Door de huidige crisis raken mensen hun baan kwijt en daarmee hun inkomen. Als gevolg daarvan krijgt men schulden, waardoor men weer in een sociaal isolement raakt. Steeds vaker zijn het gezinnen waarvan men het niet verwacht. Mensen durven hiervoor niet uit te komen en er rust nog een taboe op. Recentelijk onderzoek door de werkgroep Voedselbank Aalsmeer/Kudelstaart die op initiatief van de Raad van Kerken Aalsmeer is samengesteld, heeft aangetoond dat er in de gemeente Aalsmeer minimaal 20 à 25 gezinnen of huishoudens zijn die onder het bestaansminimum leven en voldoen aan de criteria om hulp te krijgen van een voedselbank. Omdat de Voedselbank Aalsmeer nog niet is opgericht, is als doel voor deze Diaconiezondag gekozen om voedsel in te zamelen en aan gezinnen in nood uit te delen.

Wat wordt er ingezameld? Fairtrade producten aanbevolen

Wij vragen u lang houdbaar voedsel mee te nemen naar de dienst. Te denken valt aan rijst, groenten en fruit in blik, vis en soep in blik, koffie, thee en zonnebloemolie. Maar ook aan producten als bijvoorbeeld allesreiniger, afwasmiddel en waspoeder. Ander voedsel en producten zijn ook welkom, zolang ze maar lang houdbaar zijn. U mag zelf bepalen wat en hoeveel u meeneemt. En als u kiest voor de aankoop van Fairtrade producten – wat we als Fairtrade Gemeente natuurlijk van harte aanbevelen, dient u hiermee een dubbel doel. Van het ingezamelde voedsel en de producten worden pakketten gemaakt die aan Aalsmeerse gezinnen uitgedeeld worden. Wij rekenen op uw steun zodat we onze plaatsgenoten kunnen helpen die dit echt nodig hebben.

Muzikale medewerking van ons kerkkoor

De dienst begint om 10.30 uur en wordt voorgegaan door Pastor Loek Seeboldt en ds. Teus Prins. Organist Nico van Geijlswijk, het kerkkoor van de Doopsgezinde Gemeente met dirigent Peter Veenhuizen en Wilma Broere op piano ondersteunen de viering muzikaal. Ook is er een kindernevendienst tijdens deze viering, dus neem gerust de kinderen mee. Na de viering is er koffie/thee/limonade in het parochiehuis om elkaar daar nog even te ontmoeten.

Tot ziens, namens de Liturgiegroep van de Raad van Kerken Aalsmeer,

Bas Middelkoop en Mariska de Graaf, tel. 32 15 38, m.degraaf@dgaalsmeer.nl

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35