3 april 2011: voorstelling Menno!

Actueel

Nieuws

6 maart 2011

3 april 2011: voorstelling Menno!

In de kerkzaal zal de voorstelling Menno Simonszoon, geloof, hoop en twijfel uit het hoge Noorden uitgevoerd worden, georganiseerd in samenwerking met de Doopsgezinde Gemeente Haarlemmermeer.

In Menno Simonszoon vertelt Menno over zijn bewogen leven als kerkleider. Hij wordt als boerenzoon geboren in het Friese Witmarsum. Als rooms-katholiek priester begint Menno te twijfelen aan de leer van de kerk. Op een dag besluit hij zich aan te sluiten bij de doperse beweging die geen kinderen, maar volwassenen doopt. De dopers willen ‘dopen wat mondig is’. Dat is een gevaarlijke keuze, want ze worden vervolgd en velen eindigen op de brandstapel. Kort daarna wordt Menno gevraagd de kerk te leiden. Hij zal een leven leiden van vervolging en vluchten. Intussen moet hij binnen de doperse beweging bemiddelen in tal van conflicten.

Menno Simonszoon, de volkse priester die een doperse leider wordt. Menno, de man die de doperse beweging in geweldloos vaarwater brengt en zo behoedt voor een roemloos einde. Er zijn wereldwijd miljoenen mennonieten. In Nederland noemen de leden van de 118 doopsgezinde Gemeenten in Nederland zich doopsgezinden.

In de voorstelling klinken liedjes uit de tijd van Menno voorzien van nieuwe teksten. Aan de voorstelling werken mee: Kees Posthumus, spel, en Juul Beerda, accordeon. Regisseur is Heleen Hennink. De voorstelling begint om 15.00 uur. Toegang is gratis, na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven.

« Terug

Agenda

22
september

Vredesweek | Kliederkerk en Burendag

Aanvang 12:00 uur

bij de Open Hof Kerk

Lees verder >

Nieuws

9 september 2018

Flyer met activiteiten van september t/m januari

Lees verder >

29 augustus 2018

Programma Vredesweek 2018 - 'Generaties voor Vrede'

Activiteiten van 16 t/m 22 september

Lees verder >

27 juli 2018

17e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

Lees verder >

Preken

26 augustus 2018

Preek 26-08-2018 | Dhr. W. van Bloemen

Lees verder >

Levenslicht

9 september 2018

Levenslicht nr. 5 - juli/augustus 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35