Ambassade van Vrede

Actueel

Nieuws

5 september 2012

Ambassade van Vrede - Vredesweek

In de Vredesweek van 15 september tot 23 september is er voor het eerst een Ambassade van Vrede in Aalsmeer. In de Doopsgezinde Gemeente zullen door verschillende activiteiten de vrede dichtbij en veraf onder de aandacht worden gebracht.

Naast de oecumenische viering in de Open Hof Kerk op zondag 23 september, zullen er gedurende de Vredesweek twee avonden worden verzorgd. Ook zal er de hele maand de expositie ‘Vergeven - Verzoenen’ te bezichtigen zijn.

Het IKV Pax Christi heeft vorige jaar een Ministerie van Vrede opgericht. Op veel plaatsen vindt dit navolging met het oprichten van Ambassades van Vrede, die door verschillende activiteiten vrede dichtbij en veraf onder de aandacht van de mensen willen brengen. Dit jaar willen wij van start gaan met een eigen Ambassade van Vrede in Aalsmeer. Volgend jaar willen we dit in de Vredesweek in een breder verband verder gestalte geven.

Op maandagavond 17 september:

Return to sender: De Internationale Vredeskerk.
Wij ontvangen een bijzondere gast uit Honduras: Willy Hugo. Hij is bekend met de sociale dynamiek in de super arme woonoorden van de samenleving in Honduras. Hij heeft verder een levende kennis van de vredestheologie zoals die leeft in het gewelddadige Honduras. Hij vertelt over de persoonlijke keuzes die je zou kunnen of eigenlijk misschien moeten maken als consequentie van het feit dat je beschikt over die kennis van de sociale dynamiek en de moderne Vredestheologie. Ook zal Jaap Schiere vertellen over de Internationale Vredesgemeente. In dit netwerk willen kerken van over de wereld elkaar ontmoeten en wederzijds inspireren op het gebied van Vredeswerk. De wederkerigheid in het geven en ontvangen van inspiratie voor dit werk is de basis voor dit werk. Vroeger was dit meer eenrichtingsverkeer. Maar nu is het een wederzijds elkaar inspireren door persoonlijke contacten over en weer.

Aanvang van deze avond is 20.00 uur. Doopsgezinde Kerk, Zijdstraat 55 Aalsmeer.

Op dinsdagavond 18 september:

Syrië, is er nog hoop in een burgeroorlog?
De volksopstand die anderhalf jaar geleden uitbrak in Syrië heeft zich ontwikkeld tot een regelrechte burgeroorlog waarbij inmiddels zo'n 20.000 mensen omgekomen zijn en vele honderdduizenden gewond, gevangen of gevlucht. Is er nog hoop voor Syrië?

Jan Jaap van Oosterzee, werkzaam bij IKV Pax Christi, gaat in op de situatie in Syrië aan de hand van portretten van Syriërs die zich vreedzaam verzetten tegen de dictatuur en de onderdrukking. Daartoe worden enkele gasten uitgenodigd. Vanaf het begin van de volksopstand heeft IKV Pax Christi deze burgeractivisten ondersteund. In maart van dit jaar startte IKV Pax Christi zelfs de campagne Adopt A Revolution. (https://www.adoptarevolution.nl/). Hoe houden de plaatselijke burgercomités dit vreedzaam burgerverzet vol te midden van een burgeroorlog? Is er nog hoop voor een vreedzamer en vrijer Syrië, als het regime van Assad ten einde komt? En kunnen wij vanuit Nederland iets voor hen betekenen?

Aanvang van deze avond is 20.00 uur. Doopsgezinde Kerk, Zijdstraat 55 Aalsmeer.

 

« Terug

Agenda

19
september

Vredesweek | jongerenactiviteit

Aanvang 20:00 uur

in de Bindingzaal

Lees verder >

Nieuws

9 september 2018

Flyer met activiteiten van september t/m januari

Lees verder >

29 augustus 2018

Programma Vredesweek 2018 - 'Generaties voor Vrede'

Activiteiten van 16 t/m 22 september

Lees verder >

27 juli 2018

17e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

Lees verder >

Preken

26 augustus 2018

Preek 26-08-2018 | Dhr. W. van Bloemen

Lees verder >

Levenslicht

9 september 2018

Levenslicht nr. 5 - juli/augustus 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35