Veertigdagentijdproject

Nieuws

5 april 2011

Veertigdagentijdproject

Project veertigdagentijd De Regenboogboom

In de weken voor Pasen collecteren we traditiegetrouw voor een binnenlands project. Dit jaar is dat Stichting De Regenboogboom. Voor sommigen onder u misschien bekend omdat ze enige jaren geleden ook eens een kringavond verzorgd hebben.

Het doel van de stichting is zieke kinderen te inspireren hun kracht terug te vinden, want diep van binnen voelen zieke kinderen dat ze sterk zijn en goed en veilig. De vrijwilligers van de stichting helpen hen toegang te krijgen tot dit veilige gevoel, ook als ze alleen zijn of in een moeilijke situatie zitten.

De vrijwilligers bezoeken kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma’s of handicap, in een ziekenhuis of instelling, maar ook thuis of op school. Ze leren de kinderen op eigen kracht hun gevoel van veiligheid te scheppen op momenten dat ze het moeilijk hebben. Daardoor kunnen de kinderen met meer zelfvertrouwen, rust en levenslust hun moeilijke omstandigheden tegemoet treden.

Het idee is de gedachtewereld van het kind af te leiden van diens pijnlijke situatie naar een fantasiewereld in een sprookjesachtig regenboogbomenbos, een veilige droomplek, waar ze even niet hoeven te vechten tegen ziekte, angst of pijn.

Door middel van een ‘regenboogkristal’ dat elk kind dat bezocht wordt krijgt, kan een regenboogboom gecreëerd worden, het (zon)licht dat door het kristal schijnt, vormt een regenboog: de weg naar de droomplek in de eigen gedachten.

In 2009 werden zo’n 9.000 kinderen bezocht, er zijn 165 vrijwilligers actief waarvan 75 speciaal zijn opgeleid om ernstig zieke kinderen in ziekenhuizen te bezoeken.

In de veertigdagentijd collecteren we vijf keer voor De Regenboogboom: op 10 april, 17 april (Palmpasen), 21, 22 en 24 april (Pasen).

In de dienst van 10 april komt Willemien Frudiger iets over het project vertellen.

 

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35