Nieuws

5 januari 2011

Terug naar de toekomst - NHDS-bijeenkomst Zaandam

In 2011 vinden er allerlei doopsgezinde jubilea plaats. Gelukkig ligt de aandacht niet alleen bij het verleden. De doopsgezinden in Noord-Holland gaan terug naar de toekomst! Alles begon ooit met een droom van die toekomst! Lang geleden wees Jezus zijn volgelingen op de mogelijkheid van een andere, betere wereld … en iets minder lang geleden ontstond de broederschap vanuit het geloof in die toekomst! Ooit ontstond onze beweging uit het volle geloof dat Gods rijk zou komen, ooit waren we duidelijk herkenbaar in overtuiging, gedrag en uiterlijk. Bepaalde speerpunten van het ‘doperdom’ zijn inmiddels gemeengoed geworden in heel Nederland, zoals het niet hoeven zweren van de eed en de afschaffing van de dienstplicht. Hebben we daarmee onze taak volbracht? Is de wereld een klein stukje beter geworden en kunnen we onszelf wel opheffen? Of hebben wij vanuit ons geloof, vanuit het verleden juist een gevoeligheid ontwikkeld om de vinger op ‘zere’ plekken te leggen in de wereld om ons heen? Zou het kunnen dat er nieuwe leefwijzen, nieuwe keuzes zijn vanuit het oude visioen in een veranderde wereld? Hoe en waarom kunnen we ‘aandachtig’ leven in deze wereld? Wat vieren we eigenlijk en hoe? Kan dat niet anders? Waarom zou het anders moeten? Wat zou er gebeuren als we Jezus weer eens serieus zouden nemen (en dan niet wat er altijd over hem gezegd wordt, maar wat er geschreven staat.) Wat staat er eigenlijk geschreven? Hoe verhoudt ons eeuwenoude verhaal zich tot de moderne wereld?

Die vragen willen we stellen.

In 2011 komen we op een drietal zaterdagen samen om elkaar te bevragen over die toekomst. En wat ons betreft, niet alleen elkaar! We zien er naar uit om mensen van ‘buiten’ hun vragen te laten stellen, hun twijfel over ons nut te laten horen, hun ongeloof te horen uiten. Langzamerhand zijn we behoorlijk naar binnengekeerd geraakt, en we hebben de mensen van buiten onze vermaningen heel hard nodig om ons weer in deze tijd en deze wereld te brengen, om ons met beide benen op de grond te zetten. Uw buurman, uw kinderen, uw oppas, die misschien nooit meer een kerk bezoeken. Wij willen dolgraag in gesprek, met u, met hen. Niet om hen te overtuigen, maar om zelf onze weg naar de toekomst te vinden!

Misschien is het zo, dat onze tijd voorbij is. Dat zou prachtig zijn! Want dan hebben we ons doel bereikt en is Gods toekomst voor de wereld waar geworden! En misschien zijn we er nog niet … in dat geval is het van het grootste belang om ons te concentreren op hoe we er moeten komen! We hebben niets te verliezen, tenslotte …

Op zaterdag 29 januari is de eerste bijeenkomst in de vermaning te Zaandam. U kunt zich opgeven bij Lieneke Arkesteijn via g.arkesteijn@quicknet.nl of informeer eens bij ds. Liesbet die ook vanaf het begin bij dit project betrokken is.

 

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35