Lezing Jean-Jacques Suurmond

Nieuws

3 juni 2012

Lezing Jean-Jacques Suurmond

Lezing voor iedereen die van plan is ouder te worden

Op zaterdag 14 juli geeft Jean-Jacques Suurmond een lezing in de doopsgezinde kerk in Aalsmeer. De heer Suurmond schrijft boeken over geloof en zingeving en columns in dagblad Trouw. Zijn teksten zijn uitdagend en zetten aan het denken. Het thema van de lezing is: ‘Gelukkig ouder worden; de ouderdom als spirituele weg’.

De heer Suurmond komt naar Aalsmeer op uitnodiging van Ellen van Houten, de ouderenpastor van de Doopsgezinde Gemeente. Als klant van de lokale boekhandel won zij in maart 2012 tijdens de Boekenweek de ‘Gouden Vriend van Boekhuis Aalsmeer’. Dit gaf haar het recht om één dag de ‘leiding’ van de boekhandel over te nemen. Ellen heeft deze uitdaging enthousiast aangenomen. Voor haar stond direct vast dat zij ‘boeken’ wilde verbinden met de thema’s ouderen en zingeving. Tijdens haar opleiding tot ouderenpastor volgde zij gastcolleges van Jean-Jacques Suurmond. Zijn visie op het geloof in relatie tot ouder worden is voor haar een bron van inspiratie.

De heer Suurmond is als theoloog geboeid door de grens waar God en mens elkaar raken. In zijn lezingen en publicaties probeert hij nieuwe impulsen te geven aan het denken over religie en geloof. Buitenkerkelijk opgegroeid, werd Jean-Jacques Suurmond (1950, Kruiningen) vanaf 1970 diaconaal actief in de pinksterbeweging. In zijn veelzijdige loopbaan was hij onder andere predikant in de Verenigde Staten, hervormd predikant in Nederland en therapeut voor mensen met psychische problemen. Tegenwoordig is hij werkzaam als predikant-geestelijk verzorger, supervisor en leertherapeut. Hij schreef diverse boeken over geloof en zingeving.

Iedereen welkom

De lezing op zaterdag 14 juli begint om 11.00 uur en vindt plaats in de doopsgezinde kerk, Zijdstraat 55 in Aalsmeer. Iedereen, van welke leeftijd dan ook, die van plan is gelukkig ouder te worden, is van harte welkom! De toegang is gratis. Na afloop van de lezing worden de boeken van de heer Suurmond verkocht en zal de auteur signeren. In het Boekhuis (Zijdstraat 12) worden de favoriete boeken van Ellen van Houten gepresenteerd. Ellen is deze zaterdagmiddag zelf in de winkel aanwezig om klanten te vertellen over haar keuze. De winkel is open tot 17.00 uur.

« Terug

Agenda

22
juli

Kerkdienst | ds. Wies Blomjous

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35