Open Gemeenteavond Vluchtelingenwerk

Actueel

Agenda

13
maart

Open Gemeenteavond Vluchtelingenwerk

Aanvang 20:00 uur

Op woensdag 13 maart 2019 ontvangen we in onze Gemeente medewerkers van Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland (stichtingvluchtelingenwerkamstelland.nl) die ons over hun werk voor nieuwe Nederlanders zullen vertellen. Deze stichting wordt o.a. gesubsidieerd door de Gemeente Amstelveen en zoekt vrijwilligers om de nieuwkomers te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld door iemand te helpen met het leren van Nederlands, door samen met iemand af en toe iets te ondernemen waardoor de integratie wat makkelijker wordt, door iemand te helpen met papierwerk (iets wat voor onszelf soms al gewikkeld is, laat staan voor iemand die hier aan het inburgeren is) enz. Deze vrijwilligers worden dan door de stichting ondersteund en begeleid.

Het werk van Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland verdient meer bekendheid dan ze nu heeft in onze contreien en deze Gemeenteavond hoopt daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Het is heel fijn dat onze Gemeente daarvoor haar deuren openzet en dat kring JoB bereid is gevonden om mee te helpen deze avond te organiseren.

Het is belangrijk dat nieuwe Nederlanders integreren zodat ze alle kansen krijgen en pakken om zich helemaal thuis te gaan voelen in ons land.

Onze Gemeente heeft zich lange tijd beziggehouden met de opvang van mensen die in afwachting zijn van een status of uitzetting. De mensen waar we het deze avond over gaan hebben zijn over het algemeen mensen die hun status al hebben verkregen en vaak al een plek hebben om te wonen, maar best wat hulp kunnen gebruiken! Ook als u/je niet in de omstandigheid bent om in de nabije toekomst actief mee te helpen is het wellicht toch goed om deze avond te horen wat de Stichting Vluchtelingewerk Amstelland voor werk doet want solidariteit en mentale ondersteuning zijn ook van harte welkom! Wij hopen dat na deze avond ons aller blik (nog meer) zal verruimen en zal zorgen voor (nog meer) begrip voor deze nieuwe groep Nederlanders. Bovendien zijn wij in onze Gemeente van de daden en niet alleen van de woorden…

Paulien Walch

Aanvang: 20.00 uur

 

 

« Terug

Agenda

19
februari

Zin-Inn lezing 'Ongeneeslijk religieus' door Gerko Tempelman

Aanvang 20:00 uur

Lees verder >

Nieuws

12 februari 2019

Open Gemeenteavond Vluchtelingenwerk op woe 13 maart

Lees verder >

3 februari 2019

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

7 januari 2019

N.a.v. de Nashville-verklaring

Lees verder >

24 december 2018

19e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

'Nieuwsbrief Duurzaamheid'

Lees verder >

Preken

Levenslicht

26 januari 2019

Levenslicht nr. 8 - december 2018/januari 2019

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35