Fairtrade wereldmaaltijd groot succes!

Actueel

Nieuws

31 oktober 2012

Fairtrade wereldmaaltijd groot succes!

Op dinsdag 30 oktober werd bij de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer een Fairtrade maaltijd georganiseerd, waar ruim veertig personen aan deelnamen. De Doopsgezinde Gemeente is al sinds drie jaar Fairtrade Kerk en het feit dat de landelijke Fairtrade Week in de week van 28 oktober plaatsvond, was een mooie aanleiding om de maaltijd in deze week te houden.

Extra aandacht voor eerlijke handel, we hebben het de hele week op de radio kunnen horen en ook in de dagbladen werd er aandacht aan besteed. De supermarkten en de Wereldwinkels hadden aanbiedingen en in de dorpen en steden die Fairtrade Gemeente zijn, waren allerlei activiteiten georganiseerd. Elke dag één keer een Fairtrade product gebruiken maakt een enorm verschil voor de producenten van deze producten in de ontwikkelingslanden. Doordat zij een gegarandeerd eerlijke prijs ontvangen voor hun koffie, thee, cacao, etc., kunnen zij een menswaardig bestaan opbouwen, investeren in hun bedrijfje, hun kinderen naar school laten gaan en gezondheidszorg betalen. Als je een product koopt met het Max Havelaar logo weet je dat je een eerlijk product koopt, waar geen kinderarbeid aan te pas is gekomen en dat onder verantwoorde werkomstandigheden is geproduceerd. Fairtrade producten worden gemaakt met respect voor mens en milieu en zijn vaak ook biologisch. Er zijn al zo’n 1700 producten in ons land te verkrijgen, waarvan heel veel levensmiddelen gewoon in de supermarkt te koop zijn. Voor kunstnijverheid kun je o.a. in alle Wereldwinkels terecht.

Voor de Fairtrade maaltijd waren grotendeels eerlijke producten gebruikt, waaronder rijst, quinoa, curry pasta, kokosmelk, Kaapse kerriesaus, allerlei kruiden, olie en azijn, bananen, ananas, mangosnippers, cashewnoten, etc. Alles onder het genot van een glaasje Fairtrade wijn en/of -sap.

In de zaal waren tevens drie showtafels ingericht, gedekt met artikelen uit de Wereldwinkel zoals serviezen, schalen, placemats en nog meer, heel sfeervol.

Er werd informatie over eerlijke handel gegeven en gekeken naar een film van de WTO, de Wereldhandelsorganisatie, waarin nog eens pijnlijk duidelijk werd gemaakt hoe groot de verschillen zijn tussen het Zuiden en Zuidoosten (de ontwikkelingslanden) en het rijke Westen en wat de oorzaken daarvan zijn. Een heel geslaagde avond.

« Terug

Agenda

25
februari

Kerkdienst | br. Jan Broere

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

21 januari 2018

Oecumenische viering van 21 januari terug te beluisteren

Lees verder >

Preken

24 december 2017

Preek 24-12-2017 | Br. M. Hofman

Lees verder >

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35