Nieuws

29 november 2009

Fairtrade

Zondag 29 november, na de kerkdienst, heeft de voorzitter van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer, Cocky Brouwer, de titel Fairtrade Kerk uitgereikt gekregen door wethouder Jaap Overbeek. De kerk heeft aangetoond dat zij fairtradeproducten gebruikt, dit gebruik promoot naar haar achterban en acties organiseert om onder de lokale gemeenschap het bewustzijn van fairtrade te vergroten. De titel Fairtrade Kerk is een initiatief van de Fairtrade Gemeente campagne.

Uitreiking 29 november 2009 door Wethouder Jaap Overbeek aan zr. Cocky Brouwer

 

De wethouder vond de wens van de Doopsgezinde Gemeente om Fairtrade Kerk te worden helemaal passen bij de doopsgezinde waarden. Dienst aan de wereld, de blik naar buiten gericht, betrokkenheid bij de samenleving en de onderdrukten en minder bedeelden in de wereld zijn belangrijke kernpunten in de doperse visie. Met deze onderscheiding hoopt de Doopsgezinde Gemeente een klein steentje bij te dragen aan de eerlijke handel en op die manier aan betere leefomstandigheden voor de producenten van de Fairtradeproducten.

De wethouder sprak de hoop uit dat andere kerken in Aalsmeer het voorbeeld zouden volgen en was van plan het thema eerlijke handel ook in de plaatselijke politiek aan de orde te stellen.

Na afloop van de uitreiking was er gelegenheid om bij een Fairtradedrankje en -hapje nog wat na te praten en tevens Fairtradeartikelen van de Wereldwinkel bij de verkooptafel te kopen. Hier werd veel gebruik van gemaakt en (h)eerlijke chocolade letters, jam, koffie, thee, noten en sap werden volop verkocht. Ook de vele kerstartikelen vielen erg in de smaak.

Met de Fairtrade Kerk is Aalsmeer hopelijk een stapje dichter bij de (felbegeerde) titel Fairtrade Gemeente. Om Fairtrade Gemeente te kunnen worden dienen in Aalsmeer niet alleen maatschappelijke organisaties als kerken, maar ook supermarkten, bedrijven, horeca en de lokale overheid zich uit te spreken voor eerlijke handel. De Fairtrade Kerk kan daarom niet alleen een voorbeeld zijn voor andere kerken, maar ook voor andere organisaties en bedrijven in Aalsmeer.

De Fairtrade Gemeente campagne in Nederland is een initiatief van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, Stichting Max Havelaar, Vereniging COS Nederland en ontwikkelingsorganisatie ICCO. De organisaties vormen samen de stuurgroep van de Fairtrade Gemeente campagne. Meer informatie over Fairtrade Gemeente en Fairtrade Kerken staat op www.fairtradegemeenten.nl

« Terug

Agenda

18
juni

Zin-Inn cursus: Sacrale dans

Aanvang 20:00 uur

Lees verder >

Nieuws

4 juni 2018

Extra Gemeentevergadering op 22 juli

Aanvang 11.30 uur

Lees verder >

5 april 2018

Vertrek ds. Liesbet Geijlvoet per 1 juli 2018

Afscheidsdienst op zondag 24 juni om 14.30 uur

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

Preken

3 juni 2018

Preek 03-06-2018 | Br. B. Middelkoop

Schriftlezingen: Marcus 2:23-3:6 en 2 Korintiërs 4:5-11

Lees verder >

Levenslicht

18 mei 2018

Levenslicht nr. 3 - mei 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35