Ouderenreis 2010: Dag 3

Actueel

Nieuws

29 juni 2010

Ouderenreis 2010: Dag 3

Verslag maandag

Vanmorgen thuis. Na het ontbijt weer genieten van terras, tuin, wandelingetje of fietstocht. Lezen, handwerken, puzzelen en weer veel praten. We blijven zoveel mogelijk in de schaduw en drinken veel, want het is wel warm, maar we doorstaan het tot nu toe goed. Waar nodig passen we onze programma’s aan.

Na de lunch, deze keer met als extraatje een pasteitje, stapten we in de bus om via een mooie route naar Geesteren te rijden. Daar bezochten we een droogbloemenboerderij. We waren benieuwd wat dat precies inhield en of het niet te warm zou zijn.

Maar op de deel van de boerderij was de temperatuur heel aangenaam en het was ontzettend gezellig binnen. In Achterhoeks dialect werd er van alles verteld over hoe dit ontstaan was. We kregen koffie met krentenwegge en keken intussen al naar wat er allemaal uitgestald stond. Na de leuke informatie konden we binnen en buiten rondkijken. Er was een tuin waar ze zelf bloemen kweekten die ze ook zelf droogden. In de tuin was het erg heet, maar in de bloemenschuur waar de bloemen te drogen hingen was het weer heel aangenaam en leuk om te zien. Er werden allerlei gedroogde bloemen gekocht. Er werden trouwens ook twee artikelen verloot. Na deze leuke middag stapten we weer in de bus.

’s Morgens hadden we met elkaar al een pooltje ingevuld voor de voetbal. Uit de deelnemers kwam het idee om allemaal een euro in te zetten en de opbrengst te schenken aan een goed doel. In de bus werd het geld opgehaald en ieder kreeg een oranje petje. U had de mensen moeten zien kijken toen die bus langs ging met al die oranje petjes voor de ramen. We genoten intussen weer van de omgeving en van de verhalen die de chauffeur ons vertelde. Na het diner kwam er een meneer van het IVN om ons dia’s te vertonen en daarbij te vertellen. We weten nu van heel veel uitdrukkingen en gezegden waar ze vandaan komen. Ook vertelde hij nog over de midwinterhoorn, die hij zelf heel goed kon bespelen. Het was zo maar weer laat en na het Wachterslied werd het al snel rustig in het hotel.

Morgen weer verder.

Groeten van ons allemaal.

 

Dit fotoalbum is alleen aan de kant van de bezoeker zichtbaar.

 

 

« Terug

Agenda

25
februari

Kerkdienst | br. Jan Broere

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

21 januari 2018

Oecumenische viering van 21 januari terug te beluisteren

Lees verder >

Preken

24 december 2017

Preek 24-12-2017 | Br. M. Hofman

Lees verder >

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35