Adventsproject 2010

Actueel

Nieuws

28 november 2010

Adventsproject 2010

In 2010 wordt in de adventstijd gecollecteerd voor een project in Palestina, namelijk voor de KayKab Educational Garden in Ramallah. Deze KayKab Garden behoort tot de Ramallah Friends School, die in 1869 door Quakers is gesticht en inmiddels is uitgegroeid tot een leidende onderwijsinstelling binnen de Palestijnse gemeenschap. De KayKab Garden heeft vooral een educatieve functie, ook voor leerlingen van andere scholen, die hier het op school geleerde in de praktijk kunnen zien en ook praktijkles krijgen.

Een belangrijke doelstelling van de Ramallah Friends School is zorg voor en bescherming van de leefomgeving, c.q. de aarde. Tijdens de lessen in de KayKab Educational Garden worden begrippen als ecologisch bewustzijn en verantwoordelijkheid voor het milieu spelenderwijs aangeleerd. Er zijn plannen voor een grijswaterproject en een recyclingproject. Naast de educatieve functie zijn de tuinen ook open voor het publiek, het is zelfs de enige groene plek in het volgebouwde centrum van Ramallah.

Om de tuin te kunnen onderhouden en nieuwe onderwijsprojecten te kunnen aanbieden, is geld nodig. Voor dat doel werden in een kas diverse planten en ook groenten voor de lokale markt geteeld. Helaas is de kas in elkaar gestort tijdens een heftige hagelstorm in 2008 en loopt men daardoor inkomsten mis. De school wil dus erg graag de kas herbouwen of een nieuwe bouwen en dat leek ons voor Aalsmeer wel een geschikt doel, tenslotte hebben wij hier wel iets met kassen en plantenteelt.

Doopsgezind WereldWerk biedt de KayKab Garden ondersteuning en op zondag 5 december zal Sonja van Berkum van doopsgezind WereldWerk in de dienst het een en ander over dit project komen vertellen.

Inlichtingen bij zr. Jolande Amorison, cie-tabitha@dgaalsmeer.nl

« Terug

Agenda

25
maart

Kerkdienst | ds. Liesbet Geijlvoet - Palmzondag

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

Preken

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35