Gemeenteavond Ontstaan van de Zwitserse doperse beweging

Actueel

Nieuws

28 mei 2011

Gemeenteavond 'Ontstaan van de Zwitserse doperse beweging'

Onze stagiair, Ayold Fanoy, loopt stage in de Gemeente en zal in aansluiting op de tentoonstelling in de kerkzaal op dinsdag 7 juni een gemeenteavond verzorgen over het ontstaan van het doperse denken in Zwitserland in 1525. Grote namen uit de begintijd van het Zuid-Duitse en Zwitserse doperse denken komen aan bod, zoals Thomas Münzer, Hans Denck, Melchior Hofmann, Conrad Grebel, Pilgram Marpeck en Michael Sattler. Sattler is de man achter de zeven artikelen van Schleitheim, de eerste poging om lijn te brengen in de verschillende doperse denkrichtingen van die tijd.

Kan inzicht in de doperse geschiedenis bijdragen aan een beter begrip van wat mensen toen bewogen heeft, zodat wij ons erdoor kunnen laten inspireren? Zijn er, hoewel we in een volledig andere maatschappij leven, lijnen te trekken die van betekenis kunnen zijn voor onze manier van Gemeente-zijn? Misschien kan deze avond een antwoord geven op deze vragen.

Na een algemene inleiding over het ontstaan van de beweging van de wederdopers in Zwitserland zullen we ons buigen over de zeven artikelen van Schleitheim. In hoeverre zijn ze nog steeds relevant voor het moderne doperse denken, of is hun invloed nog terug te vinden? Daarnaast zullen we teksten lezen en bespreken van genoemde doperse voormannen. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Aanvang 20.00 uur.

« Terug

Agenda

25
maart

Kerkdienst | ds. Liesbet Geijlvoet - Palmzondag

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

22 februari 2018

Gebedsmoment veertigdagentijd

Lees verder >

18 februari 2018

Veertigdagentijdproject voor Stichting Vluchteling Studenten UAF

Lees verder >

4 februari 2018

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

30 januari 2018

Passieronde veertigdagentijd

Start op 21 februari

Lees verder >

Preken

Levenslicht

10 maart 2018

Levenslicht nr. 1 - januari/februari 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35