Zin-Inn: lezing door Wereld Natuur Fonds

Nieuws

26 mei 2015

Zin-Inn: lezing door Wereld Natuur Fonds

Lezing Zin-Inn 2 juni: De bewuste consument en zijn voetafdruk

“Een betere wereld begint bij jezelf.” Iedereen kent de slogan, maar hoe waar is dit nog? Enorme hoeveelheden schadelijke gassen van de industrie, internationaal overleg tussen landen over de toegestane uitstoot en wereldwijde problemen door het veranderende klimaat. Wat kunnen wij hier aan doen, als individuen?

Als consumenten hebben we echter behoorlijk veel macht, hoe en waar wij spenderen bepaalt heel veel. Daarom organiseert de Zin-Inn in samenwerking met de Duurzaamheidscommissie van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer op 2 juni een lezing over bewust consumeren en onze voetafdruk. Hiervoor hebben we Wouter Leer van het Wereld Natuur Fonds uitgenodigd als spreker. Als adviseur Footprint en Innovatie zal hij deze avond op een heldere en aanstekelijke manier duidelijk maken hoe onze leefgewoonten invloed hebben op de natuur in de wereld. Als u een tablet of Ipad heeft, neem deze dan mee: we gaan onze ecologische voetafdruk meten, en dat kan via een eenvoudige test. Het levert vast veel inzicht en een levendige discussie op. Tot ziens op dinsdagavond 2 juni.

De avond in de Bindingzaal begint om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur, met koffie en thee. Toegangsprijs: 5 euro. Meer informatie via zininn@dgaalsmeer.nl.

« Terug

Agenda

14
december

Kring Oase

Aanvang 14:30 uur

Lees verder >

Nieuws

4 december 2017

Familiekerstfeest onder de boom

Op zondag 17 december om 16.00 uur

Lees verder >

3 december 2017

Adventsproject 'Hart voor onderwijs' in Nepal

Lees verder >

27 november 2017

Prijswinnaars van de bazar

Lees verder >

13 november 2017

Films en interviews 75 jaar kampen

Lees verder >

30 oktober 2017

De beuk is gekapt

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 december 2017

Levenslicht nr. 7 - oktober/november 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35